Znáte sedlácké řízky? Levný recept k nezaplacení z pár surovin

Představujeme vám recept na bezmasé selské cibulové řízky, který je nejen levný, ale i nesmírně chutný a vyživující. S použitím běžných surovin, jako jsou cibule, vejce a krupice, připravíte lahodné jídlo, které zasytí celou rodinu.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Sedlácké bezmasé cibulové řízky
Zdroj: Кулинарный Микс

Sedlácké bezmasé cibulové řízky

Co budeme potřebovat:

  • 3 cibule (500 g)
  • 2 vejce
  • 3 lžíce krupice
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Rostlinný olej ke smažení
  • 400 ml rajčatové omáčky (nebo přetlaku)

Jak budeme postupovat:

1. Příprava cibulové směsi: Cibuli nakrájejte na velmi malé kousky. Ve velké míse smíchejte cibuli, vejce, krupici, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Pro intenzivnější chuť můžete přidat lžíci sójové omáčky. Směs nechte odpočívat 10-15 minut, aby krupice nafoukla.

2. Tvarování a smažení řízků: Z cibulové směsi tvarujte mokrýma rukama placky. Rozpalte rostlinný olej na pánvi a řízky z obou stran opečte dozlatova.

3. Dušení: Opečené řízky přeneste do jiné pánve a zalijte rajčatovou omáčkou. Duste na mírném ohni přibližně půl hodiny, dokud nejsou řízky měkké a omáčka se trochu nezredukuje.

Neodolatelná vepřová krkovice na česneku s omáčkou, která vás dostane

4. Podávání: Hotové selské řízky podávejte s vaší oblíbenou přílohou, například s vařenými bramborami, rýží nebo těstovinami.

Závěr

Tento jednoduchý a ekonomický recept na selské řízky dokazuje, že chutné a syté jídlo nemusí stát majlant. Vyzkoušejte a přesvědčte se, že i z běžných surovin lze vykouzlit něco výjimečného.

Dobrou chuť!

Pokud vám tento recept zachutnal, určitě neváhejte vyzkoušet i tento:

Inspirace na rychlou a teplou večeři: Zapečené brambory s křupavou slaninou a sýrovou krustou!