Margot kolečka jsou krásně jemné a chutné cukroví, které si oblíbíte nejen o Vánocích. Kombinace másla, cukru a čokolády Margot vytváří neodolatelný dezert, který se rozplývá na jazyku. Recept je sice trochu náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to!
Ingredience
Pro těsto:
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g cukru moučka
- 1 vejce
- Špetka citronové kůry
Pro krém:
- 150 g nastrouhané čokolády Margot
- 200 g másla
- 2 lžíce cukru moučka
- 3 lžíce rumu
Pro dokončení:
- Čokoládová poleva
- Nastrouhaná čokoláda Margot (bílá nebo klasická)
Postup přípravy
1) Příprava těsta: Smíchejte mouku, máslo, cukr moučka, vejce a citronovou kůru. Vypracujte hladké těsto, které necháte odpočinout v lednici, nejlépe do druhého dne.
2) Pečení: Vyválejte těsto na plát silný 3 mm a vykrajujte kolečka. Pečte na 160 °C asi 10 minut. Nechte vychladnout.
3) Příprava krému: Smíchejte nastrouhanou čokoládu Margot s máslem, cukrem moučka a rumem.
4) Slepování: Kolečka slepte připraveným krémem.
5) Dekorace: Vrchy koleček namočte do čokoládové polevy a posypte nastrouhanou čokoládou Margot.
60+ receptů na nejoblíbenější vánoční cukroví: Znáte všechny druhy?
Tip
- Pro různorodý vzhled můžete použít bílou a klasickou Margot čokoládu pro posypání.
- Kolečka jsou nejlepší, když si odleží alespoň jeden den v chladu.