Ořechové kaštánky jsou jedním z cukroví, které by nemělo chybět na svátečním stole

Vánoční období je neodmyslitelně spojeno s chutným cukrovím, a ořechové kaštánky jsou jedním z těch, které by neměly chybět na svátečním stole. Tyto malé lahůdky v sobě skrývají bohatou ořechovou chuť a jsou dokonalým spojením křehkého těsta, marmelády a čokoládové polevy.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Zdroj: Katerina Vonsakova

Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na CUKROVÍ!

Ořechové kaštánky

Co budeme potřebovat:

  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 2 ks žloutků
  • Špetka skořice
  • Citronová kůra

Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta: Ve velké míse smícháme mleté vlašské ořechy, moučkový cukr, hladkou mouku, máslo, žloutky, skořici a nastrouhanou citronovou kůru. Vše důkladně zpracujeme do hladkého těsta.

2. Formování kaštánků: Z těsta vytvoříme dlouhé “hady” a od nich odtrháváme malé kousky, ze kterých uděláme kuličky o velikosti koruny.

3. Pečení: Kuličky pečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 160-170 stupňů Celsia, asi 6-8 minut. Vzhledem k tomu, že se těsto trochu splácne, necháváme mezi kaštánky dostatečné rozestupy.

4. Dokončení: Po upečení necháme kaštánky vychladnout. Poté je spojíme vhodnou marmeládou, namočíme v čokoládové polevě a obalíme v mletých oříšcích.

60+ receptů na nejoblíbenější vánoční cukroví: Znáte všechny druhy?

Závěr

Ořechové kaštánky jsou ideálním cukrovím pro milovníky ořechů a přinášejí do vánoční atmosféry nejen vůni a chuť, ale i estetickou krásu. Jsou skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat klasické chutě ve svátečním období.

Dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.