Pokud hledáte sytý a chutný pokrm, který zasytí celou rodinu, zapečené hranolky s mletým masem, smaženou zeleninou a sýrem jsou tou pravou volbou! Tento gurmánský recept kombinuje jednoduché, ale výrazné chutě do jednoho lahodného jídla, které je ideální na večeři nebo speciální příležitost. Vyzkoušejte tento recept a užijte si komfortní jídlo, které se stane oblíbeným v každé domácnosti!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty s MLETÝM MASEM!
Zapečené hranolky s mletým masem, zeleninou a sýrem
Co budeme potřebovat:
Vaječná směs:
- 3 vejce
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 50 m smetana na vaření
Hranolky:
- 4 brambory
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- bylinná směs – podle chuti
Ostatní:
- olej – na smažení
- olivový olej – na vymazání mísy
Směs mletého masa:
- 500 g mleté maso
- 2 stroužky česneku
- sůl – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 50 ml rajčatové omáčky
Smažená zeleninová směs:
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 100 g žampionů
- 1 žlutá paprika
- 2-3 rajčata
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- bylinná směs – podle chuti
- čerstvá petrželka – podle chuti
- čerstvý kopr – podle chuti
Na posypání:
- 100 g sýr mozzarella
Jak budeme postupovat:
1. Vaječná směs: Do mísy si rozklepněte vejce, přisypejte sůl a černý mletý pepř – promíchejte metličkou a přilijte smetanu na vaření – znovu promíchejte a nechejte zatím stranou.
2. Do pánve s rozehřátým olejem vložte na hranolky nakrájené brambory a smažte na mírném ohni dozlatova. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a bylinnou směsí – jemně promíchejte a 1/2 rozprostřete do olejem vymazané zapékací mísy.
3. Směs mletého masa: Do pánve s rozehřátým olejem si vložte mleté maso, které smažte na mírném ohni dohnědasta. Poté vmíchejte nastrouhaný nebo prolisovaný česnek. Dochuťte solí, červenou mletou paprikou, černým mletým pepřem – promíchejte a nakonec přilijte rajčatovou omáčku.
4. Výslednou směs mletého masa rozložte na smažené hranolky v zapékací míse a nechejte chvíli stranou.
5. Smažená směs: Do jiné pánve s rozehřátým olejem si vsypejte jemně nakrájenou cibulí a smažte na mírném ohni dozlatova. Dále do pánve vmíchejte nakrájenou mrkev, žampiony, žlutou papriku a rajčata. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a bylinnou směsí – pořádně promíchejte. Nakonec do pánve vsypejte nakrájenou čerstvou petrželku a čerstvý kopr.
6. Smaženou směs si rozprostřete na směs mletého masa a rozprostřete druhou 1/2 smažených hranolek. Ingredience přelijte připravenou vaječnou směsí a posypejte strouhaným sýrem mozzarella.
7. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C dokřupava.
8. Po upečení gurmánskou specialitu s hranolky, mletým masem, smaženou zeleninou, žampiony a sýrem podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.