Pokud hledáte něco speciálního pro váš vánoční stůl, hvězdice z vařeného těsta s máslovým krémem a čokoládovou polevou jsou skvělou volbou! Připravte si je a nechte své hosty unést touto sladkou pochoutkou!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na CUKROVÍ!
Hvězdice z vařeného těsta s máslovým krémem a čokoládovou polevou
Co budeme potřebovat:
Vařené (odpalované) těsto:
- 130 g másla
- 370 ml vody
- špetka soli
- 210 g mouky
- 5 vajec
Krém:
- 25 g kukuřičný škrob
- 80 g cukru
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 80 g másla
Poleva:
- 4 lžíce kakaový prášek
- 4 lžíce cukru
- 7 lžic vody
- 1 lžíce rostlinný olej
Jak budeme postupovat:
1. Vařené (odpalované) těsto: Do hrnce vložte kostky másla a nalijte vodu, poté hrnec postavte na sporák a přidejte špetku soli. Za stálého míchání vařte na mírném ohni a nasypejte mouku – pořádně míchejte.
2. Vzniknuté těsto přendejte do mísy a postupně ve 2-3 fázích přilévejte rozšlehané vejce. Poté těsto přendejte do zdobícího sáčku a pomocí něj tvarujte hvězdice úhledně vedle sebe na plech vyložený pergamenem s mezerami mezi nimi.
3. Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut při 180 °C dozlatova. Po upečení nechejte hvězdice vychladnout a na spodní straně udělejte malou jamku.
4. Krém: Do hrnce nasypejte kukuřičný škrob a přisypejte cukr, nalijte mléko a rozklepněte vejce – promíchejte. Postavte hrnec na sporák a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Poté směs krému přelijte do mísy, přikryjte fólií a nechejte vychladnout na chladném místě.
5.Mezitím dejte máslo do jiné mísy a šlehejte ho do máslové pěny a postupně ve 2-3 fázích vmíchejte vychladlý krém – šlehejte, dokud krém není nadýchaný.
6. Získaný krém přendejte do zdobícího sáčku a naneste do malého otvoru ve spodní části hvězdic.
7. Poleva: Do dalšího hrnce nasypejte kakaový prášek, přisypejte cukr a poté nalijte vodu – promíchejte. Postavte hrnec na sporák a za stálého míchání vařte na mírném ohni. Nakonec do polevy přilijte olej, promíchejte a nechejte vychladnout.
8. Vychladlou polevu přelijte do mísy a namáčejte v ní špičku hvězdic. Stejný postup opakujte při každé hvězdice. Potom je položte na tác pěkně vedle sebe a můžete na několik minut uložit do lednice.
9. Hvězdice z vařeného těsta s máslovým krémem a čokoládovou polevou podávejte s láskou, velkou chutí a elegancí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.