Pokud patříte mezi milovníky tvarohových dezertů či už jen hledáte ideální mňamku k nedělní kávě, pak je tento dezert přesně to pravé pro vás! Dnes to konkrétně bude nadýchaná kakaovo-smetanová buchta s vynikající tvarohovou náplní!
Spojení těchto dvou ingrediencí je prostě skvělé a sami budete překvapeni, jak rychle se po tomto dezertu u vás doma zapráší. Recept vás jistě osloví svou rychlou a jednoduchou přípravou. Zvládne jej připravit tedy téměř úplně každý. Do přípravy této tvarohové mňamky zapojte celou vaši rodinu ať také přiloží ruku k dílu 🙂
Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tuto výbornou tvarohovou buchtu se zakysanou smetanou!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto krémové taštičky!
Výborný recept na kakaový dezert s tvarohovou náplní:
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 400 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 250 g másla
- 1 vejce
- 12 g prášku do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- 2 lžíce zakysané smetany
Náplň:
- 750 g tvarohu
- 5 lžic moučkového cukru
- 2 lžíce dětské krupice
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 pytlík vanilkového cukru
- kůra z půlky citronu
Jak budeme postupovat:
1. Začneme tím, že si všechny ingredience na těsto smícháme v jedné misce. Vše důkladně promícháme a rozdělíme na 2 poloviny. Jakmile máme zpracováno, obě těsta zabalíme do potravinářské folie a umístíme do mrazáku.
2. Pokračujeme náplní a opět jako v prvním kroku, tak i teď smícháme všechny ingredience určené na náplň.
3. Dále si těsta vyndáme z mrazáku. Připravíme si také pečící plech, který si vyložíme pečícím papírem.
4. První polovinu těsta rovnoměrně nastrouháme na pečící plech.
5. Tvarohovou náplň opět rovnoměrně rozetřeme na těsto.
6. S druhou polovinou těsta zacházíme stejně jako s tou první. Těsto si tedy nastrouháme na tvarohovou směs.
7. Pečeme při 200 stupních zhruba 20-30 minut a máme hotovo!
Dobrou chuť!
Další fantastické recepty s využitím tvarohu naleznete zde - INSPIRACE NA RECEPTY S TVAROHEM.