Tento recept na smažené masové kuličky v lahodné rajčatové omáčce, doplněné zeleninou a zelenými fazolkami, je skvělou volbou pro rodinný oběd nebo večeři. Díky jednoduché přípravě a perfektní kombinaci chutí potěšíte všechny u stolu. Rajčatová omáčka dodá pokrmu jemnou šťavnatost, zatímco masové kuličky se postarají o vydatnou porci bílkovin. Ideální recept i pro začátečníky v kuchyni!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty s mletým masem!
Smažené masové kuličky v rajčatové omáčce se zeleninou a zelenými fazolkami
Co budeme potřebovat:
Směs mletého masa:
- 800-900 g mleté maso
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušený česnek – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- oblíbené koření – podle chuti
- 1 cibule
- čerstvá petrželka – podle chuti
- 1 vejce
- 1 lžíce mouky
Ostatní:
- 20 g másla – na smažení
Příloha:
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 500 g brambory
- 1/2 červená sladká paprika
- 1 rajče
- 300-400 g zelené fazole
- sůl – podle chuti
Směs:
- 2 lžíce rajčatový protlak
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- provensálské bylinky – podle chuti
- 200 ml vody
Jak budeme postupovat:
1. Směs mletého masa: Do mísy vložte mleté maso, pak přisypejte sůl, černý mletý pepř, sušený česnek, červenou mletou paprikou a oblíbené koření. Dále do mísy vsypejte nakrájenou cibuli, čerstvou nasekanou petrželku, rozklepněte vejce a nasypejte mouku – promíchejte rukou, aby se vše ingredience spojili.
2. Z výsledné směsi pomocí ruk vytvarujte kuličky, které položte do pánve s rozehřátým máslem – smažte je z každé strany dohnědasta a po smažení je přendejte na talíř.
3. Příloha: Do stejné pánve vsypejte nakrájenou cibuli, vmíchejte nakrájenou mrkev a společně chvíli smažte. Poté přidejte nakrájené brambory, červenou sladkou papriku, rajče a nakonec přimíchejte zelené fazolky – pořádně promíchejte. Dochuťte solí a pod pokličkou vařte na mírném ohni.
4. Směs: Do misky dejte rajčatový protlak, přisypejte sůl, černý mletý pepř, provensálské bylinky a přilijte vodu – dobře lžící promíchejte.
5. Následně na uvařenou zeleninu v pánve pokládejte smažené masové kuličky, které přelijte připravenou rajčatovou směsí. Přikryjte pánev pokličkou a společně vařte 25-35 minut na mírném ohni.
6. Smažené masové kuličky s petrželkou podávané se zeleninou, zelenými fazolkami a rajčatovou směsí podávejte s láskou, skvělou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Vyzkoušejte:
Gurmánské špagety s hovězím masem v rajčatové omáčce s drcenými rajčaty