Vytvořte si krásného podzimního skřítka z plastové láhve: Krok za krokem

Podzimní dekorace dodávají vašemu domovu krásnou a útulnou atmosféru a co je lepší než roztomilý krásný podzimní skřítek, který se bude usmívat na všechny kolemjdoucí? Tento skřítek je skvělým projektem, který můžete vytvořit doma snadno a rychle. Stačí vám jen několik základních materiálů, které už pravděpodobně máte, a pár minut času. Následujte tento jednoduchý krok za krokem návod a vytvořte si vlastního podzimního skřítka!

Zdroj: primainspirace.cz

Materiály, které budete potřebovat:

  • Prázdná plastová láhev (ideálně 1,5 l nebo větší)
  • Staré tričko nebo kus látky (ideálně v podzimních barvách)
  • Kousek kostkované látky na skřítkův oděv
  • Nůžky
  • Lepicí pistole
  • Provázek
  • Akrylové barvy
  • Bílá vlna nebo přírodní šňůra na vytvoření vousů
  • Malé dekorace (např. sušené květiny, knoflíky, korálky)

Krok za krokem k vytvoření podzimního skřítka:

1. Příprava plastové láhve

Nejprve si připravte prázdnou plastovou láhev. Ujistěte se, že je čistá a suchá.

Zdroj: primainspirace.cz

2. Připevnění kostkované látky na láhev

Ustřihněte kus kostkované látky tak, aby obepnula celou plastovou láhev. Pomocí lepicí pistole připevněte látku na láhev, aby se vytvořil skřítkův kabátek. Snažte se látku napnout rovnoměrně, aby nikde neodstávala.

Zdroj: primainspirace.cz
Zdroj: primainspirace.cz

3. Výroba skřítkových rukou

Zbylé kousky látky můžete použít na výrobu skřítkových rukou. Ustřihněte dva dlouhé kusy látky, které smotejte a připevněte, aby vypadaly jako rukávy. Rukávy můžete na konci zlehka zavázat provázkem a přilepit je ke stranám láhve, aby skřítek měl paže.

Zdroj: primainspirace.cz
Zdroj: primainspirace.cz

4. Vytvoření vousů

Pomocí bílé vlny nebo přírodní šňůry vytvořte vousy. Střihněte si několik pramenů o délce cca 10 cm. Přilepte vousy na přední část láhve pod víčko (to bude skřítkova hlava). Vousy by měly být bohaté, aby skřítek působil vesele a hřejivě.

Zdroj: primainspirace.cz
Zdroj: primainspirace.cz

5. Výroba skřítkovy čepice

Ze starého trička nebo kusu látky vyrobte skřítkovi čepici. Vezměte dostatečně velký kus látky, aby se dal přetáhnout přes vršek láhve. Látku omotejte kolem horní části láhve, a vytvořte tak čepici, která bude nahoře viset. Aby čepice dobře držela tvar, můžete ji připevnit lepidlem a nahoře zavázat provázkem.

Zdroj: primainspirace.cz

6. Dekorace čepice a těla

Na čepici můžete přidat různé dekorace, jako jsou malé dřevěné korálky, sušené květiny nebo přírodní provázek, aby čepice vypadala opravdu podzimně. Na skřítkovy ruce můžete připevnit malé dekorace, jako je látková houbička nebo jiný podzimní prvek, který skřítkovi dodá další kouzlo.

7. Finální detaily

Nakonec můžete pomocí lepicí pistole připevnit knoflík jako nos přímo nad vousy. Můžete také použít akrylové barvy k dotvoření dalších detailů, jako jsou oči nebo růžové tvářičky. Doporučuje se použít neutrální nebo podzimní barvy, aby skřítek působil klidným a harmonickým dojmem.

Zdroj: primainspirace.cz

Tipy a Triky:

  • Látky a barvy: Snažte se vybírat látky a barvy, které jsou typické pro podzimní období – žlutá, oranžová, hnědá nebo tmavě zelená. Tyto barvy dodají skřítkovi správnou atmosféru.
  • Detailní dekorace: Pokud máte rádi detailní práci, můžete skřítkovi dodat více osobnosti tím, že přidáte malé sušené bobule, žaludy nebo dokonce miniaturní košíček.
  • Různé velikosti: Tento postup můžete aplikovat i na různé velikosti láhví a vytvořit tak celou rodinku skřítků různých velikostí, která ozdobí váš domov.

Vytvořte si také:

Vyrobte si krásnou podzimní dekoraci ze zavařovací sklenice, provázku a juty

Závěr

Výroba podzimního skřítka z plastové láhve je krásný způsob, jak si užít kreativní tvoření a zároveň využít materiály, které by jinak skončily v odpadu. Skřítek může zdobit váš vstupní prostor, kuchyň nebo obývací pokoj, a dodá každému místu útulnou podzimní atmosféru. Navíc se jedná o skvělou aktivitu i pro děti, které se do tvoření mohou zapojit a přispět svými nápady. Vytvořte si svého podzimního skřítka ještě dnes!