Pečená masová roláda plněná šunkou, sýrem a zeleninou ve slaninovém závoji je dokonalým hlavním chodem, který zaujme svým vzhledem i chutí. Kombinace šťavnatého mletého masa, rozpuštěného sýra a křupavé slaniny vytváří výjimečný pokrm, který potěší každého milovníka dobrého jídla. Tento recept je skvělou volbou pro rodinné obědy nebo slavnostní večeře, protože spojuje bohatou chuť s atraktivním vzhledem. Připravte si tento lahodný a snadný pokrm a ohromte své hosty!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Pečená masová roláda plněná šunkou, sýrem a zeleninou ve slaninovém závoji
Co budeme potřebovat:
Směs mletého masa:
- 1 kg mleté maso
- 2 vejce
- 2 plátky chleba + 100-150 ml mléka
- 1 lžička soli
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1 lžička červená mletá paprika
- 1 lžička sušený česnek
- 1 lžička italské bylinky
Náplň:
- 12 koleček šunky
- sýr – podle chuti
- kostka másla
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená sladká paprika
Ostatní:
- 18 plátků slaniny
Směs na potření:
- 1 lžíce rajčatový protlak
- 1 lžička celozrnné hořčice
- 1 lžička Sriracha (Thajská pálivá omáčka)
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce jablečný ocet
- 2 lžíce medu
Jak budeme postupovat:
1. Směs mletého masa: Do mísy vložte mleté maso, rozklepněte vejce a přidejte plátky chleba předem namočeného v mléce. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, sušeným česnekem a italskými bylinkami – promíchejte směs ručně, aby se vše ingredience spojili.
2. Náplň: Následně směs mletého masa pěkně a rovnoměrně rozprostřete na pergamen. Poté pokládejte kolečka šunky pěkně vedle sebe a posypejte strouhaným sýrem.
3. Do pánve s rozehřátým máslem vsypejte nakrájenou cibuli a smažte na mírném ohni dozlatova. Poté do pánve vmíchejte nakrájený česnek a nakrájenou červenou sladkou papriku – promíchejte a společně smažte. Poté srolujte do tvaru rolády.
4. Plátky slaniny položte na čistou plochu a na ně položte roládu, kterou z každé strany obalte slaninovém závoji, potom pořádně roládu zabalte do alobalu a položte na plech.
5. Pečte v předehřáté troubě 60-70 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava.
6. Směs na potření: Do misky nalijte rajčatový protlak, přidejte celozrnnou hořčici, přilijte Srirachu, sójovou omáčku, jablečný ocet a dochuťte medem – znovu promíchejte.
7. Získanou směsí potřete a přelijte celou upečenou roládu a znovu vložte do trouby na pečení na 10 minut při 220 °C.
8. Pečenou roládu z mletého masa plněnou šunkou, sýrem a zeleninovou směsí, zabalenou ve slaninovém závoji podávejte s láskou, skvělou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.