Pikantní směs z bedel na topinkách je skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři nebo pohoštění pro hosty. Kombinace bedel, rajčat a pikantního koření dodává pokrmu výjimečnou chuť, která perfektně doplňuje křupavou topinku potřenou česnekem. Tento recept je snadný a využívá sezónní houby – bedly, které dodají směsi lahodnou, výraznou chuť.
Ingredience
- 2 bedly (nakrájené na nudličky)
- 1 cibule (nadrobno nakrájená)
- 3 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
- 3 rajčata (nakrájená na kostičky)
- špetka feferonky (dle chuti)
- sůl, pepř
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 lžíce sójové omáčky
- trochu oleje (na smažení)
- plátky chleba (na topinky)
Postup
1) Příprava směsi:
Na pánvi rozehřejte trochu oleje a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezměkne a nezačne být zlatavá. Poté přidejte na nudličky nakrájené bedly a restujte je, dokud nezačnou měknout.
2) Přidání dalších ingrediencí:
K bedlám přidejte nakrájená rajčata, feferonku a plátky česneku. Směs zakápněte trochou vody a nechte dusit, dokud se veškerá voda nevyvaří a všechny ingredience nejsou měkké.
3) Dochucení směsi:
K směsi přidejte plnotučnou hořčici, sójovou omáčku, sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promíchejte a nechte krátce prohřát, aby se chutě spojily.
4) Příprava topinek:
Plátky chleba opečte na pánvi nebo v troubě, dokud nejsou křupavé. Poté je potřete česnekem pro výraznější chuť.
5) Podávání:
Hotovou houbovou směs naneste na připravené topinky a ihned podávejte.
Tipy
- Houby: Pokud nemáte bedly, můžete použít jiné houby, například žampiony nebo lišky.
- Dochucení: Můžete přidat i čerstvé bylinky, jako je tymián nebo oregano, které dodají směsi zajímavější chuť.
- Příloha: K této pikantní směsi na topinkách se hodí čerstvý zeleninový salát nebo nakládané okurky.
Recept na MASOVÉ kuličky v rajčatové omáčce z dob socialismu: Originál podle ČSN
Závěr
Pikantní směs z bedel na topinkách je jednoduchým a rychlým receptem, který zaujme všechny milovníky houbových pokrmů. Bedly, rajčata, česnek a další koření vytvářejí lahodnou kombinaci chutí, která skvěle doplňuje křupavou topinku. Vyzkoušejte tento recept a přineste si do kuchyně kousek podzimní lesní atmosféry.