Připravte si luxusní pikantní směs z bedel na topinkách

Pikantní směs z bedel na topinkách je skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři nebo pohoštění pro hosty. Kombinace bedel, rajčat a pikantního koření dodává pokrmu výjimečnou chuť, která perfektně doplňuje křupavou topinku potřenou česnekem. Tento recept je snadný a využívá sezónní houby – bedly, které dodají směsi lahodnou, výraznou chuť.

Zdroj: Lucie Lucka

Ingredience

  • 2 bedly (nakrájené na nudličky)
  • 1 cibule (nadrobno nakrájená)
  • 3 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
  • 3 rajčata (nakrájená na kostičky)
  • špetka feferonky (dle chuti)
  • sůl, pepř
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • trochu oleje (na smažení)
  • plátky chleba (na topinky)

Postup

1) Příprava směsi:
Na pánvi rozehřejte trochu oleje a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezměkne a nezačne být zlatavá. Poté přidejte na nudličky nakrájené bedly a restujte je, dokud nezačnou měknout.

2) Přidání dalších ingrediencí:
K bedlám přidejte nakrájená rajčata, feferonku a plátky česneku. Směs zakápněte trochou vody a nechte dusit, dokud se veškerá voda nevyvaří a všechny ingredience nejsou měkké.

3) Dochucení směsi:
K směsi přidejte plnotučnou hořčici, sójovou omáčku, sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promíchejte a nechte krátce prohřát, aby se chutě spojily.

4) Příprava topinek:
Plátky chleba opečte na pánvi nebo v troubě, dokud nejsou křupavé. Poté je potřete česnekem pro výraznější chuť.

5) Podávání:
Hotovou houbovou směs naneste na připravené topinky a ihned podávejte.


Tipy

  • Houby: Pokud nemáte bedly, můžete použít jiné houby, například žampiony nebo lišky.
  • Dochucení: Můžete přidat i čerstvé bylinky, jako je tymián nebo oregano, které dodají směsi zajímavější chuť.
  • Příloha: K této pikantní směsi na topinkách se hodí čerstvý zeleninový salát nebo nakládané okurky.

Recept na MASOVÉ kuličky v rajčatové omáčce z dob socialismu: Originál podle ČSN


Závěr

Pikantní směs z bedel na topinkách je jednoduchým a rychlým receptem, který zaujme všechny milovníky houbových pokrmů. Bedly, rajčata, česnek a další koření vytvářejí lahodnou kombinaci chutí, která skvěle doplňuje křupavou topinku. Vyzkoušejte tento recept a přineste si do kuchyně kousek podzimní lesní atmosféry.