Dnešní recept na kefírovou buchtu s borůvkami a malinami, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Jany Podolákové Burkartové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.
Nyní ale už zpět k dnešnímu receptu. Příprava této buchty je velice snadná a časově nenáročná. Hodí se tak jako skvělé pohoštění při nečekaných návštěvách. Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tuto výbornou kefírovou buchtu s borůvkami a malinami!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento brusinkový dezert!
Kefírová buchta s borůvkami a malinami
Co budeme potřebovat:
- 5 ks vajec
- 150 g cukru krystal
- 100 g rozpuštěného másla
- 150 ml kefíru
- šťávu z jednoho citronu
- polohrubou mouku (od oka)
- 1 sáček prášku do pečiva
- borůvky, maliny
Jak budeme postupovat:
1. Začneme tím, že si vyšleháme vejce s cukrem. Přidáme rozpuštěné máslo, kefír, citronovou šťávu a také mouku. Nakonec přidáme prášek do pečiva a důkladně promícháme.
2. Jednu třetinu naší směsi umístíme do mísy a přidáme do ní 2 lžíce mačkaných malin. Důkladně promícháme.
3. Připravíme dortovou formu. Na dno naneseme třetinu bílého těsta, naskládáme ovoce a nanášíme naše malinové těsto. Opět následuje ovoce, které zakryjeme zbylým těstem. Na vrch naklademe pár kousků ovoce.
4. Pečeme při 180 stupních zhruba 40 minut. Po vychladnutí a dopečení přizdobíme moučkovým cukrem a máme hotovo!
Dobrou chuť!
Patříte mezi vášnivé kuchařky a máte svůj oblíbený recept, neváhejte ho sdílet v naší facebookové skupině Recepty všeho druhu a inspirovat i ostatní čtenáře.