Tvoříme levně: Překrásný podzimní svícen ze zavařovací sklenice a popadaného listí

Podzim je časem teplých barev, příjemných večerů a vytváření útulné atmosféry v našich domovech. Jednou z nejkrásnějších podzimních dekorací, kterou si můžete snadno vyrobit doma, je tento nádherný podzimní svícen ze zavařovacích sklenic a sušeného listí. V tomto článku vám ukážu, jak krok za krokem vyrobit tuto elegantní a jednoduchou dekoraci, která dodá vašemu domovu kouzlo podzimu.

Potřebné materiály

Než začneme, připravte si následující materiály:

  • Zavařovací sklenice – Můžete použít jakoukoli velikost sklenic, které máte doma. Nejlépe vypadají klasické sklenice na zavařování s širším otvorem.
  • Podzimní listy – Můžete je nasbírat venku, ideálně barevné, sušené listy v různých odstínech červené, oranžové, žluté a hnědé.
  • Lepidlo – Nejlepší je tekuté lepidlo nebo lepidlo na decoupage, které rychle schne a pevně drží.
  • Štětec – Pro nanášení lepidla na sklenici a listy.
  • Provázek nebo jutová stuha – Pro elegantní ozdobu okolo hrdla sklenice.
  • LED svíčky nebo čajové svíčky – Pro vytvoření jemného světla uvnitř sklenice.

Postup

Krok 1: Příprava listů

Než začnete, ujistěte se, že listy jsou zcela suché a ploché. Pokud jste je nasbírali venku, nechte je pár dní mezi stránkami knihy, aby se správně vysušily a nezkroutily se. Listy by měly být čisté a nepoškozené.

Krok 2: Aplikace lepidla

Pomocí štětce naneste tenkou vrstvu lepidla na jednu stranu sklenice. Poté přiložte list na sklenici a jemně přitlačte, aby se pevně přichytil. Pokud některé okraje listů odstávají, naneste na ně trochu více lepidla. Pokračujte, dokud není sklenice pokryta listy dle vašeho přání.

Krok 3: Zafixování listů

Jakmile máte všechny listy přilepené na sklenici, nechte je zaschnout. To může trvat několik hodin v závislosti na použitém lepidle. Pro jistotu nechte sklenici schnout přes noc.

Krok 4: Ozdobení sklenice

Jakmile lepidlo zaschne a listy jsou pevně přichycené, můžete sklenici ozdobit jutovou stuhou nebo provázkem. Omotejte ho několikrát kolem hrdla sklenice a zavažte elegantní mašli. Tím dodáte dekoraci rustikální a přírodní vzhled.

Krok 5: Vložení svíčky

Posledním krokem je vložení svíčky dovnitř sklenice. Můžete použít klasické čajové svíčky, ale z bezpečnostních důvodů doporučuji LED svíčky, které vytvoří stejnou atmosféru, ale jsou bezpečnější pro použití uvnitř.

podzimní-svícen-3

Tipy na závěr

  1. Vyberte různé tvary a velikosti sklenic – Tím vytvoříte zajímavý mix, který bude na stole vypadat velmi efektně.
  2. Použijte různé odstíny listů – Kombinace červených, oranžových, žlutých a hnědých listů dodá svícnům větší hloubku a rozmanitost.
  3. Kreativní osvětlení – Pokud chcete vytvořit ještě zajímavější efekt, použijte LED řetězy místo jedné svíčky. Rozsvítí sklenici zevnitř a listy získají nádherný lesk.

Závěr

Tento podzimní svícen ze zavařovacích sklenic a listí je snadný na výrobu a dokonale zachytí kouzlo podzimu. Stačí několik jednoduchých kroků a vaše domácnost bude naplněna teplým světlem a přírodním půvabem. Vyzkoušejte tuto dekoraci s rodinou nebo přáteli a užijte si společně tvůrčí čas při výrobě této krásné ozdoby!

Prohlédněte si další úžasné nápady níže

podzimní-svícen-4
Zdroj: internet
podzimní-svícen-7
Zdroj: internet
podzimní-svícen-8
Zdroj: internet
podzimní-svícen-9
Zdroj: internet
podzimní-svícen-10
Zdroj: internet
podzimní-svícen-12
Zdroj: internet
podzimní-svícen-11
Zdroj: internet
podzimní-svícen-13
Zdroj: internet
podzimní-svícen-14
Zdroj: internet
podzimní-svícen-15
Zdroj: internet
podzimní-svícen-16
Zdroj: internet
podzimní-svícen-17
Zdroj: internet
podzimní-svícen-18
Zdroj: internet
podzimní-svícen-20
Zdroj: internet
podzimní-svícen-19
Zdroj: internet
podzimní-svícen-21
Zdroj: internet
podzimní-svícen-22
Zdroj: internet
podzimní-svícen-23
Zdroj: internet
podzimní-svícen-24
Zdroj: internet
podzimní-svícen-25
Zdroj: internet

Závěr:

S přicházejícím podzimem není nic lepšího, než se obklopit krásnou a hřejivou atmosférou. A co může být lepší než domácí svícen, který vás bude hřát po dlouhých podzimních dnech? Doufáme, že vás náš článek inspiroval k vytvoření vlastního podzimního svícnu z zavařovací sklenice. Udělejte si pohodlí, zapalte svíčku a užívejte si kouzelnou atmosféru podzimu v pohodlí domova.

Další skvělé nápady a inspirace pro výzdobu vašeho domova naleznete v naší fb skupině Inspirace na dekorace.