Blesková kuřecí “Čína” se žampiony a kukuřicí je ideálním řešením pro rychlý a chutný oběd či večeři. Vše se připravuje na jedné pánvi, což ušetří spoustu času i nádobí. Tento recept je důkazem, že i v hektickém dni si můžete dopřát kvalitní a chutné jídlo bez dlouhého stání u sporáku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Doporučujeme: Kuřecí kousky ve Sweet chilli omáčce s těstovinou.
Kuřecí “Čína” se žampiony a kukuřicí
Co budeme potřebovat:
- 3 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 1/2 konzervy kukuřice
- Sterilizované žampiony
- 1 červená paprika
- Sojová omáčka
- 1 lžička pepře na Čínu
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička mletého zázvoru
- Sůl, černý mletý pepř podle chuti
- 1 kopcovitá lžíce škrobu (Solamyl)
- 2 stroužky česneku
- Olej
Jak budeme postupovat:
1. Příprava masa: Kuřecí prsa umyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Maso posypeme pepřem na Čínu, pepřem, zázvorem a škrobem. Vše důkladně promícháme, aby se maso obalilo.
2. Zelenina: Cibuli a papriku nakrájíme na proužky.
3. Smažení: Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm cibulku a přidáme kuřecí maso. Jakmile je maso opečené ze všech stran, přidáme zeleninu, žampiony, kukuřici, sójovou omáčku a trochu vody. Přimícháme kari a prolisovaný česnek.
4. Dušení: Vše promícháme a necháme zeleninu změknout cca 10-15 minut. Podle chuti můžeme přidat sůl nebo chilli.
5. Podávání: Nejlépe podáváme s rýží.
Závěr
Blesková kuřecí čína je výtečným jídlem, které osloví i náročné gurmány. Díky jednoduché a rychlé přípravě si ji můžete dopřát kdykoliv máte chuť na něco výjimečného, a přitom nechcete trávit hodiny v kuchyni.
Dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.