Vezměte si toaletní papír a posypte ho skořicí: Účinek mě naprosto ohromil!

Skořice není jen skvělou přísadou do dezertů. Málokdo však ví, že má také účinné vlastnosti v boji proti hmyzu. Tento jednoduchý trik vám pomůže zbavit se komárů a jiného otravného hmyzu v domácnosti. Pokud toužíte po čistém a klidném prostředí bez nezvaných návštěvníků, tento patent vám přijde vhod.

Zdroj: YouTube/SmartFox

Skořice jako přírodní repelent

Kromě toho, že skořice dodává pokrmům skvělou chuť, má i další využití – její vůně je pro hmyz nesnesitelná, zejména pro komáry. Toho můžeme efektivně využít k vytvoření jednoduchého a levného domácího repelentu, který funguje okamžitě.

Jak na výrobu domácího repelentu?

Pro přípravu tohoto účinného repelentu budete potřebovat pouze tři snadno dostupné ingredience:

  • Skořice
  • Zubní pasta
  • Toaletní papír

Postup:

1) Příprava směsi: Smíchejte jednu lžičku skořice s malým množstvím zubní pasty, dokud nevznikne homogenní pasta. Pokud je směs příliš suchá, přidejte více pasty.

2) Příprava papíru: Vezměte kousek toaletního papíru a složte jej na dvě vrstvy, poté zaviňte do tenké role.

3) Nanesení pasty: Role papíru potřete skořicovou pastou a nechte ji zaschnout.

4) Použití: Po zaschnutí umístěte svazek do nádoby a zapalte jeho špičku. Uvolněné aroma skořice a máty spolehlivě odpudí komáry a další hmyz.

Proč to funguje?

Skořice a máta mají silné aromatické látky, které komáři a další hmyz nemohou vystát. Díky tomuto jednoduchému triku si můžete snadno vytvořit účinný přírodní repelent přímo doma, aniž byste museli investovat do drahých chemických prostředků.

Zdroj: YouTube/SmartFox

Závěr

Pokud chcete mít domácnost bez hmyzu, vyzkoušejte tento snadný a efektivní trik se skořicí a zubní pastou. Je to rychlé, levné a přírodní řešení, které vás zbaví otravného hmyzu během chvíle. Stačí pár ingrediencí z vaší kuchyně a komáři vás už nebudou obtěžovat!