Pokud hledáte něco speciálního pro sladkou příležitost, třívrstvý vanilkový dort se sušenkami, ořechy a kokosem je přesně to, co potřebujete. Každá vrstva tohoto dortu přináší nové chuťové zážitky, které si zamilujete nejen vy, ale i vaši hosté. Ideální volba pro oslavy nebo chvíle, kdy si chcete dopřát něco opravdu výjimečného.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Třívrstvý vanilkový dort se sušenkami, ořechy a kokosem v lahodné šlehačce
Co budeme potřebovat:
Základ – třívrstvé krémy:
- 5 vanilkové pudinky
- 250 g cukru
- 1 500 ml mléka
- 300 g změklé máslo nebo margarín
- 200 g mleté drobné sušenky
- 200 g strouhaný kokos
- 200 g mleté vlašské ořechy
Šlehačka:
- 200 ml smetana ke šlehání
Na zdobení a posypání:
- strouhaná čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Základ – třívrstvé krémy: Nejprve do misky nasypejte vanilkové pudinky, přisypejte cukr a přilijte 300 ml mléka – dobře metličkou promíchejte. Do hrnce na sporáku nalijte zbývajících 1200 ml mléka a zahřívejte na mírném ohni. Po zahřátí odstavte hrnec ze sporáku a vlijte do mléka připravenou pudinkovou směs – pořádné metličkou promíchejte. Pak znovu postavte hrnec na sporák a za stálého míchání vařte krém na mírném ohni do zhoustnutí.
2. Po zahřátí odstavte hrnec ze sporáku a vlijte do mléka připravenou pudinkovou směs – pořádné promíchejte. Znovu postavte hrnec na sporák a za stálého míchání vařte krém na mírném ohni do zhoustnutí.
3. Po uvaření krém přelijte do misky, přikryjte fólií a nechejte vychladnout na pokojovou teplotu. Po vychladnutí krém jemně vyšlehejte a vmíchejte změklé máslo – dobře vyšlehejte do hladkého krému, který rozdělte na 3 stejné částí.
4.Do první části krému nasypejte mleté drobné sušenky – šlehejte a po vyšlehání krém naneste, pěkně rozetřete a uhlaďte do formy. Do druhé části krému nasypejte strouhaný kokos – šlehejte a po vyšlehání krém naneste, pěkně rozetřete a uhlaďte na první krém ve formě. Do třetí části krému nasypejte mleté vlašské ořechy – šlehejte a po vyšlehání krém naneste, pěkně rozetřete a uhlaďte na druhý krém ve formě.
5. Šlehačka: Do jiné mísy nalijte smetanu ke šlehání a vyšlehejte ji do tuhé nadýchané bílé pěny. Získanou šlehačku naneste, rozetřete a uhlaďte na povrch krému. Pak ozdobte-posypejte strouhanou čokoládou a uložte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí.
6. Třívrstvý vanilkový dezert se šlehačkou a strouhanou čokoládou podávejte s láskou, skvělou chutí a elegancí..
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.