Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami – bez pečení

Okouzlující dort Lotůs se smetanovým tvarohem - Ideální k ledové kávě!
Zdroj: Delmira Cooking

Připravte se na skutečný dezertní zážitek s naším okouzlujícím LOTUS tvarohovým cheesecakeem se sušenkami. Tento cheesecake spojuje krémovou jemnost tvarohu s nezaměnitelnou chutí LOTUS sušenek. Pusťme se do toho!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami

Co budeme potřebovat:

Základ:

  • 250 g sušenky Lotus Biscoff
  • 65 g rozpuštěné máslo

Krém:

  • 300 g smetanový tvaroh
  • 30 g moučkový cukr
  • 1 lžíce pomazánka Lotus Biscoff (pomazánka z karamelizovaných sušenek)
  • 1/2 lžičky vanilkový extrakt
  • 200 g smetana ke šlehání + 40 g moučkový cukr

Poleva:

  • 200 g pomazánka Lotus Biscoff (mražená)

Na zdobení:

  • zbylá poleva
  • 2 lžíce rozdrcené sušenky Lotus Biscoff

Jak budeme postupovat:

1. Nejprve do sáčku vložte sušenky Lotus Biscoff, pak je pomocí válečku rozdrťte na jemný písek, vyválejte a přesypejte do mísy.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

2. Základ: Do mísy sušenkovým základem postupně ve 2 fázích přilévejte rozpuštěné máslo – promíchejte a 2 lžíce si odložte stranou na závěrečné zdobení.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

3. Připravte si pergamenem vyloženou formu/obruč o průměru 17 cm a výšce 5 cm, rozprostřete do ní sušenkový základ, zarovnejte ho, lehce přitlačte a uložte do lednice na 30 minut.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

4. Krém: Do mísy vložte tvaroh a nasypejte moučkový cukr – vyšlehejte do pěny, přidejte pomazánku Lotus Biscoff a ochuťte vanilkovým extraktem – promíchejte stěrkou.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

5. Smetanu ke šlehání nalijte do jiné mísy a přisypejte moučkový cukr – šlehejte, dokud nebude nadýchaná a hladká. Pak do ní vmíchejte vyšlehaný tvaroh s pomazánkou Lotus Biscoff ochucenou vanilkovým extraktem – společně vyšlehejte do nadýchaného krému.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

6.  Výsledný krém naneste na sušenkový základ ve formě/obruči, pěkně rozetřete, uhlaďte a uložte do lednice na 5-6 hodin na ztuhnutí.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

7. Poleva: Do malé misky dejte pomazánku Lotus Biscoff, kterou zahřívejte na mírném ohni, dokud se neroztopí.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

8. Po vyndání dortu z lednice přelijte povrch dortu polevou a uložte ho na 1-2 hodiny do lednice, aby poleva ztuhla.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

9. Obložte okolo formy/obruče utěrku namočenou na 30 sekund v horké vodě a lehce vyjměte dort z formy/obruče.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

10. Na závěr dort ozdobte zbylou polevou a rozdrcenými sušenkami.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

Hotovo!

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

VIDEO NÁVOD: