Smažené kousky vepřového masa v jemné česnekovo-medové omáčce s vínem

Pokud hledáte lahodný a trochu netradiční pokrm, smažené kousky vepřového masa v jemné česnekovo-medové omáčce s vínem vás určitě nadchnou! Tento recept spojuje šťavnaté vepřové maso s dokonale vyváženou sladko-slanou omáčkou, kde se potkává aromatický česnek, sladký med a jemné víno. Výsledkem je pokrm plný bohatých chutí, který je ideální jak pro slavnostní večeři, tak pro příjemné rodinné posezení.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Smažené kousky vepřového masa v jemné česnekovo-medové omáčce s vínem
Zdroj: Meat & Veggies

Smažené kousky vepřového masa v česnekovo-medové omáčce s vínem

Co budeme potřebovat:

Maso:

  • 685 g vepřové kotlety bez kosti
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • česnekový prášek – podle chuti
  • červená mletá paprika – podle chuti

Ostatní:

  • olivový olej – na smažení
  • 1 lžíce máslo – na smažení
  • čerstvá petrželka – na zdobení

Omáčka:

  • 1 lžíce máslo
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sójová omáčka
  • 1/4 šálku medu
  • 2 lžíce víno na vaření

Jak budeme postupovat:

1. Maso: Vepřovou kotletu bez kostí nakrájejte na kousky, které posypejte solí, černým mletým pepřem, česnekovým práškem a červenou mletou paprikou – dobře rukama promíchejte.

Zdroj: Meat & Veggies

2. Do pánve s rozehřátým olivovým olejem vložte okořeněné kousky masa a smažte z každé strany 5 minut (nebo podle potřeby) na mírném ohni dozlatova. Po smažení je přendejte na talíř a nechejte chvíli stranou.

Smažené kousky vepřového masa v jemné česnekovo-medové omáčce s vínem
Zdroj: Meat & Veggies
Smažené kousky vepřového masa v jemné česnekovo-medové omáčce s vínem
Zdroj: Meat & Veggies

3. Omáčka: Do pánve s rozehřátým máslem vsypejte nadrobno nakrájený česnek a přilijte sójovou omáčku. Dále dochuťte medem a vínem – promíchejte a pokračujte ve vaření.

Smažené kousky vepřového masa v jemné česnekovo-medové omáčce s vínem
Zdroj: Meat & Veggies
Smažené kousky vepřového masa v jemné česnekovo-medové omáčce s vínem
Zdroj: Meat & Veggies

4. Následně do omáčky vložte smažené kuřecí kousky a za stálého míchání vařte 2 minuty na mírném ohni.

Smažené kousky vepřového masa v jemné česnekovo-medové omáčce s vínem
Zdroj: Meat & Veggies
Smažené kousky vepřového masa v jemné česnekovo-medové omáčce s vínem
Zdroj: Meat & Veggies

5. Po smažení je přendejte na talíř, přelijte omáčkou a ozdobte-posypejte nasekanou petrželkou.

6. Smažené kousky vepřového masa v jemné česnekovo-medové omáčce s vínem podávejte s láskou, velkou chutí a elánem. Také je můžete podávat s oblíbenou přílohou, kterou máte rádi.

Smažené kousky vepřového masa v jemné česnekovo-medové omáčce s vínem
Zdroj: Meat & Veggies

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

VIDEO NÁVOD: