Pokud hledáte sladký dezert, který potěší malé i velké, mini koblížky s čokoládou jsou přesně to, co potřebujete. Tento recept je neuvěřitelně rychlý a jednoduchý, přesto nabízí úžasnou chuť, které nikdo neodolá. Ideální volba pro nečekané návštěvy, rodinné setkání nebo prostě tehdy, když máte chuť na něco výjimečně dobrého. Vyzkoušejte je a užijte si sladkou radost, která nezklame!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Mini koblížky s čokoládou
Co budeme potřebovat:
- 2 vejce
- 100 g cukru
- 250 ml mléka
- 100 g másla
- 1 lžička soli
- 1 lžička jedlé sody
- 650-700 g mouky
- 500 ml rafinovaného slunečnicového oleje (na smažení)
- kondenzované mléko – podle chuti (k podávání)
- rozpuštěná čokoláda nebo čokoládová poleva – podle chuti (k podávání)
Jak budeme postupovat:
1. Vejce a cukr dejte do mísy. Míchejte metličkou do hladka.
2. Přidejte mléko, sůl, rozpuštěné a vychladlé máslo. Míchejte.
3. Mouku prosejte do samostatné mísy a smíchejte ji s jedlou sodou. Vmíchejte do ní tekutou směs. Těsto nejprve promíchejte stěrkou a poté ho prohněťte rukama. Mělo by být poměrně husté, pružné a nelepivé.
4. Nechte ji 15 minut “odpočívat” a přikryjte ji pokličkou.
5. Na pomoučené desce těsto rozválejte na váleček silný asi 5 mm.
6. Nakrájejte je na čtverce pomocí nože na pizzu.
7. Čtverečky těsta postupně smažte (v několika fázích) ve velkém množství rozpáleného oleje na mírném ohni 2-3 minuty do zlata za častého míchání děrovanou lžící.
8. Koblihy podávejte křupavé a opečené, potřete je kondenzovaným mlékem a rozpuštěnou čokoládou!
Dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.