Připravte se na osvěžující požitek s naším receptem na obrácený koláč s karamelizovanými broskvemi. Tento koláč je nejen sladkým pokušením, ale také skvělým způsobem, jak si vychutnat svěží chuť broskví v kombinaci se zlatavým nádechem karamelu.
Obrácená vrstva karamelizovaných broskví na povrchu koláče a jejich svěží chuť v kombinaci s hladkým těstem vytváří dokonalou sladkou delikatesu. Připravte si tento osvěžující koláč a nechte se unést jeho výjimečnou harmonií chutí.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Obrácený koláč s karamelizovanými broskvemi
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 3 broskve
Karamel:
- 90 g cukru
- 3 lžíce vody
Těsto:
- 2 vejce
- špetka soli
- 8 g vanilkový cukr
- 100 g cukru
- 80 ml oleje
- 90 ml mléka
- 160 g mouky
- 8 g prášek do pečiva
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Broskve překrojte na polovinu, odstraňte pecky a nakrájejte na půlměsíce.
2. Připravte si okrasnou mísu na pečení vysypanou moukou, vyloženou pergamenem a naaranžujte půlměsíce broskví.
3. Karamel: Do pánve na sporáku nasypejte cukr a míchejte, dokud se cukr rozpustí a zkaramelizuje. Pak přilijte vodu – pokračujte v míchání.
4. Získaným karamelem přelijte broskve v míse a nechejte chvíli stranou.
5. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce, přidejte špetku soli, nasypejte vanilkový cukr a přisypejte cukr – promíchejte metličkou. Dále do mísy nalijte olej a přilijte mléko – míchejte. Nakonec nasypejte mouku a prosátý prášek do pečiva promíchejte a vypracujte hladké těsto.
6. Výsledným těstem přelijte karamelizované broskve a pečte v předehřáté troubě 30-35 minut při 180 °C dozlatova.
7. Po upečení koláč obraťte pomocí talíře a odstraňte mísu i pergamen.
8. Obrácený koláč s karamelizovanými broskvemi podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.