Dokonale marinované a pečené bramborové špalky: Skvělá příloha k masu

Dokonale marinované a pečené bramborové špalky jsou delikátní slanou specialitou, kterou si můžete připravit přímo ve vaší kuchyni. Jsou křupavé, delikátní, příjemně slané, obohacené o různé druhy koření, které bramborovým špalíčkům dodá tu správnou chuť a vůni. Příprava je naprosto jednoduchá a výsledek zaručeně stojí za to! Jdeme na to!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Dokonale marinované a pečené bramborové špalky: Skvělá příloha k masu
Zdroj: Moja mala kuhinja

Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na PŘÍLOHY!

Marinované pečené bramborové špalky

Co budeme potřebovat:

Základ:

  • 1 kg brambor
  • 3 lžíce polenty
  • 10 g soli
  • 10 g zeleninové koření
  • 3 g červená mletá paprika
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • olej – podle potřeby

Jak budeme postupovat:

1. Očištěné a oloupané brambory nakrájejte na silné půlměsíce a opláchněte je ve studené vodě.

Dokonale marinované a pečené bramborové špalky: Skvělá příloha k masu
Zdroj: Moja mala kuhinja
Dokonale marinované a pečené bramborové špalky: Skvělá příloha k masu
Zdroj: Moja mala kuhinja

2. Do mísy si nasypejte polentu, přisypejte sůl, zeleninové koření, červenou mletou papriku a černý mletý pepř – promíchejte.

Dokonale marinované a pečené bramborové špalky: Skvělá příloha k masu
Zdroj: Moja mala kuhinja
Dokonale marinované a pečené bramborové špalky: Skvělá příloha k masu
Zdroj: Moja mala kuhinja

3. Opláchnuté brambory si rozložte na utěrku a důkladně je osušte. Potom je rozprostřete na plech vyložený pergamenem, posypejte a obalte je v připravené kořenové suché směsi a přelijte olivovým olejem – pořádně promíchejte.

Dokonale marinmarinovanéové a pečené bramborové špalky: Skvělá příloha k masu
Zdroj: Moja mala kuhinja
Dokonale marinované a pečené bramborové špalky: Skvělá příloha k masu
Zdroj: Moja mala kuhinja
Dokonale marinované a pečené bramborové špalky: Skvělá příloha k masu
Zdroj: Moja mala kuhinja

4. Pečte v předehřáté troubě 400 minut při 200 °C dozlatova a dokřupava.

5. Po upečení křupavé bramborové špalky podávejte s oblíbeným dresinkem, který máte rádi nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Dokonale marinované a pečené bramborové špalky: Skvělá příloha k masu
Zdroj: Moja mala kuhinja
Dokonale marinované a pečené bramborové špalky: Skvělá příloha k masu
Zdroj: Moja mala kuhinja

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

VIDEO NÁVOD: