Dokonale marinované a pečené bramborové špalky jsou delikátní slanou specialitou, kterou si můžete připravit přímo ve vaší kuchyni. Jsou křupavé, delikátní, příjemně slané, obohacené o různé druhy koření, které bramborovým špalíčkům dodá tu správnou chuť a vůni. Příprava je naprosto jednoduchá a výsledek zaručeně stojí za to! Jdeme na to!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na PŘÍLOHY!
Marinované pečené bramborové špalky
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 1 kg brambor
- 3 lžíce polenty
- 10 g soli
- 10 g zeleninové koření
- 3 g červená mletá paprika
- černý mletý pepř – podle chuti
- olej – podle potřeby
Jak budeme postupovat:
1. Očištěné a oloupané brambory nakrájejte na silné půlměsíce a opláchněte je ve studené vodě.
2. Do mísy si nasypejte polentu, přisypejte sůl, zeleninové koření, červenou mletou papriku a černý mletý pepř – promíchejte.
3. Opláchnuté brambory si rozložte na utěrku a důkladně je osušte. Potom je rozprostřete na plech vyložený pergamenem, posypejte a obalte je v připravené kořenové suché směsi a přelijte olivovým olejem – pořádně promíchejte.
4. Pečte v předehřáté troubě 400 minut při 200 °C dozlatova a dokřupava.
5. Po upečení křupavé bramborové špalky podávejte s oblíbeným dresinkem, který máte rádi nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.