Dokonale marinové a pečené bramborové špalky jsou delikátní slanou specialitou, kterou si můžete připravit přímo ve vaší kuchyni. Jsou křupavé, delikátní, příjemně slané, obohacené o různé druhy koření, které bramborovým špalíčkům dodá tu správnou chuť a vůni. Příprava je naprosto jednoduchá a výsledek zaručeně stojí za to! Jdeme na to!
Dokonale marinové a pečené bramborové špalky
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Základ:
- 1 kg brambor
- 3 lžíce polenty
- 10 g soli
- 10 g zeleninové koření
- 3 g červená mletá paprika
- černý mletý pepř – podle chuti
- olej – podle potřeby
Jak budeme postupovat:
1. Očištěné a oloupané brambory nakrájejte na silné půlměsíce a opláchněte je ve studené vodě.
2. Do mísy si nasypejte polentu, přisypejte sůl, zeleninové koření, červenou mletou papriku a černý mletý pepř – promíchejte.
3. Opláchnuté brambory si rozložte na utěrku a důkladně je osušte. Potom je rozprostřete na plech vyložený pergamenem, posypejte a obalte je v připravené kořenové suché směsi a přelijte olivovým olejem – pořádně promíchejte.
4. Pečte v předehřáté troubě 400 minut při 200 °C dozlatova a dokřupava.
5. Po upečení křupavé bramborové špalky podávejte s oblíbeným dresinkem, který máte rádi nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!