Prohlédněte si úžasnou proměnu starého balkonu, kterou si provedla sama rodina za pár korun

Každý z nás občas přemýšlí, jak zvelebit svůj domov. Zvlášť balkon často bývá opomíjený prostor, který mnozí využívají spíše jako sklad nepotřebných věcí. Přitom se z něj může stát malá oáza klidu, kde budete rádi trávit svůj čas. Pojďte se inspirovat příběhem jedné rodiny, která se rozhodla proměnit svůj starý balkon ve stylové a útulné místo. A to vše za pár korun!

Další skvělé nápady a inspirace pro výzdobu vašeho domova naleznete v naší fb skupině Inspirace na dekorace.


 

Zdroj: pinterest.com

Začátek proměny – Odvážný krok do neznáma

Proměna starého balkonu nemusí být finančně náročná, stačí mít trochu kreativity a trpělivosti. Tato rodina, o které vám dnes povíme, se rozhodla vzít věci do svých rukou a vytvořit si z balkonu krásné místo pro relaxaci a odpočinek. Na začátku však čelili běžným problémům – starý popraskaný beton, oprýskané zábradlí a omšelý nábytek. Jak ale říkají sami, výzva to byla veliká, ale rozhodně stála za to.

Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com

Materiály za pár korun? Jde to!

Klíčem k úspěchu je chytrý výběr materiálů a renovace za nízké náklady. Rodina se rozhodla pro použití levných materiálů z hobby marketů a také vsadila na využití starých věcí, které přetvořili na nové a funkční doplňky.

Podlaha – Základem celé proměny byla nová podlaha. Místo drahých dlaždic zvolili dřevěné rošty, které nejenže skvěle vypadají, ale také se snadno instalují a udržují. A co je nejlepší? Cenově jsou dostupné i pro ty, kteří mají omezený rozpočet.

Zábradlí – Na zábradlí stačilo použít nový nátěr a ochranný lak, aby se prodloužila jeho životnost. Celkové náklady na tento krok byly minimální, a přesto udělaly velký rozdíl ve vzhledu balkonu.

Nábytek – Staré plastové židle vyměnili za útulnější posezení, které si sami vyrobili. Použili dřevěné palety, které lehce upravili a natřeli na bílo. Stačilo přidat pár polštářů a útulný koutek byl na světě.

Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com

Zeleň jako klíčový prvek

Každý balkon potřebuje zeleň. Rostliny nejenže dodají příjemnou atmosféru, ale také prostor zútulní a oživí. Rodina si zvolila nenáročné rostliny, které nepotřebují složitou péči. Použili jednoduché truhlíky a závěsné květináče, které si sami vyrobili z recyklovaných materiálů. Tento krok nezatížil jejich rozpočet, ale proměnil balkon v pravou zahrádku ve městě.

Dekorace a osvětlení pro večerní pohodu

Co by to bylo za balkon bez správného osvětlení? Aby bylo možné na balkonu trávit příjemné večery, rodina zvolila řetězová světla, která dodávají teplé a útulné osvětlení. Navíc investovali do pár levných dekorací, jako jsou svíčky, lampiony a dekorativní polštáře, které celkový vzhled dotvořily.

Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com

Výsledek? Balkon jako z katalogu

Výsledná proměna byla ohromující. Ze starého a zanedbaného prostoru se stal nádherný balkon plný stylu a pohody. Celá rodina je nadšená z toho, jak se jim podařilo proměnit místo, které dříve sloužilo jen k uskladnění věcí, v koutek, kde rádi tráví svůj čas s přáteli nebo s dobrou knihou.

Tipy na závěr: Jak proměnit balkon za pár korun i u vás doma

Pokud vás tento příběh inspiroval, zde je pár tipů, jak můžete i vy proměnit svůj balkon za pár korun:

  1. Plánujte dopředu – Udělejte si nákres a zvažte, jaký styl chcete na balkoně mít.
  2. Recyklujte – Nebojte se využít staré věci, které máte doma. Staré palety, květináče nebo dřevěné bedýnky mohou sloužit jako stylové doplňky.
  3. Nakupujte chytře – Sledujte akce v hobby marketech nebo bazarech, kde můžete nakoupit materiál za zlomek ceny.
  4. Zeleň – Zvolte rostliny, které jsou nenáročné na péči, ale přitom vytvoří krásnou atmosféru.
  5. Osvětlení – Levná řetězová světla nebo lampiony jsou skvělým způsobem, jak dodat balkonu večerní kouzlo.
Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com

Proměna balkonu nemusí být drahá, stačí trocha kreativity a času. Inspirujte se příběhem této rodiny a vytvořte si doma malý ráj, kde budete rádi trávit čas s rodinou i přáteli.

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.