Šťavnaté vepřové maso s luxusní omáčkou a hranolky

Tento recept na vepřovou panenku v omáčce je tak chutný a jednoduchý na přípravu, že si jej jistě zařadíte do svého receptáře. Bez zbytečného času stráveného u sporáku vytvoříte dokonalé jídlo, které potěší vaše chuťové buňky. Úžasný recept na lahodnou vepřovou panenku pochází z YouTube kanálu Y hoy qué comemos.

Zdroj: Y hoy qué comemos.

Ingredience

  • 1 vepřová panenka
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 stroužek česneku
  • 300 ml masného vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • Olivový olej

Postup

1) Příprava masa: Z panenky odstraňte zbytky tuku a nakrájejte ji na 1,5 cm silné plátky. Plátky trochu zploštěte pomocí nože.

2) Opečení masa: Do pánve nalijte olivový olej a zahřejte. Vložte plátky masa a opečte je při vysoké teplotě 1,5 minuty z každé strany. Osmažené maso přendejte na talíř.

3) Příprava zeleniny: Snižte teplotu a přidejte na plátky nakrájený česnek. Lehce osmahněte dozlatova. Přidejte nakrájenou cibuli a po chvíli i na kolečka nakrájenou mrkev. Promíchejte a nechte restovat na mírném ohni 4-5 minut.

4) Příprava omáčky: Posolte a pokud je cibule trochu podušená, přidejte škrob. Promíchejte a smažte minutu, dokud škrob trochu nezhnědne. Přidejte bílé víno a nalijte vývar. Přidejte pepř, překryjte a vařte pár minut na mírném ohni.

5) Mixování omáčky: Směs přelijte do nádoby a tyčovým mixérem rozmixujte. Rozmixovanou omáčku přelijte zpátky do pánve.

6) Dokončení jídla: Přidejte plátky masa do omáčky a na mírném ohni povařte ještě 4-5 minut.

7) Servírování: Podávejte s hranolky a užijte si dokonalou kombinaci chutí.

Závěr

Šťavnaté vepřové maso s luxusní omáčkou je skvělým pokrmem pro každou příležitost. Tento recept je snadný na přípravu a nabízí lahodný výsledek, který potěší celou rodinu. Nezapomeňte vyzkoušet tento recept a užít si každé sousto!