Vítejte u našeho jedinečného receptu na smažené křupavé lilkové tyčinky v celku. Tento recept vám přináší skvělou pochoutku, kterou si můžete vychutnat jako snack, občerstvení nebo jako chutnou křupavou večeři. Smažené lilkové tyčinky jsou na povrchu křupavé a uvnitř křehké, a když k nim přidáte také svůj oblíbený dresink získáte dokonalou kombinaci chutí. Připravte si tento jednoduchý a chutný recept a překvapte své chuťové pohárky!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Smažené křupavé lilkové tyčinky v celku
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 2 střední lilky (700 g)
Vaječná směs na obalování:
- 3 vejce
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- 1 lžíce hořčice
Suchá směs na obalování:
- 150 g strouhanka
- 2 velké lžíce mouky
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušené oregano – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
Ostatní:
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Očistěte lilky, nakrájejte je na tenké tyčinky spojené se stopkou a vložte je do osolené vody. Přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni, dokud nejsou lilkové stonky měkké, poté je přendejte na talíř a nechejte vychladnout.
2. Vaječná směs na obalování: Do první mísy rozklepněte vejce, dochuťte solí, černým mletým pepřem, červenou mletou paprikou a hořčicí – promíchejte metličkou.
3. Suchá směs na obalování: Do druhé mísy nasypejte strouhanku, přisypejte mouku, sůl, černý mletý pepř, sušené oregano a červenou mletou papriku – promíchejte metličkou.
4. Nejprve obalte lilky z obou stran v suché směsi na obalování a poté ve vaječné směsi.
5. Následně obalené lilky položte do pánve s rozehřátým olejem a smažte je z každé strany dozlatova a dokřupava.
6. Po smažení je přendejte na talíř a můžete je také podávat s oblíbeným dresinkem. Náš tip: Skvělé domácí dresinky: Koprová pasta, dilli pesto a tvarohová pasta s koprem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!