Připravte si neodolatelné masové lasagne se zeleninou v rajčatové omáčce s bešamelem a strouhaným sýrem, které vás okouzlí svou bohatou chutí a dokonale vyváženými vrstvami. Připravte si tyto lasagne podle našeho receptu a vychutnejte si dokonalou harmonii chutí v každém soustu.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Masové lasagne se zeleninou v rajčatové omáčce s bešamelem a strouhaným sýrem
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 200 g g pasta na lasagne + vroucí voda + sůl
Vaječno-sýrová směs:
- 3 vejce
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 100 g sýr mozzarella
Bešamelová omáčka:
- 50 g máslo
- 3 lžíce mouka
- 500 ml mléko
- sůl – podle chuti
- mletý muškátový oříšek – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Směs mletého masa:
- 500 g mleté maso
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 3 stroužky česneku
- sůl – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- bylinná směs – podle chuti
- 1 červená chilli paprička
- 1 červená sladká paprika
- 50 g rajčatová omáčka
- zelená jarní cibulka – podle chuti
- čerstvý kopr – podle chuti
- čerstvá petrželka – podle chuti
Ostatní:
- olej – na smažení
- 150 g rajčatová omáčka
- 100-150 g sýr
- 4 plátky sýra – na závěr
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte lasagne, které vařte 9 minut na mírném ohni.
2. Vaječno-sýrová směs: Do mísy rozklepněte vejce, které dochuťte solí a černým mletým pepřem – vyšlehejte a nechejte chvíli stranou. Na úplný konec vaječno-sýrovou směsí nalijte ke strouhané mozzarelle – dobře lžící promíchejte.
3. Bešamelová omáčka: Do pánve vložte máslo a nechejte ho rozpustit. Potom přisypejte mouku, míchejte metličku a vařte na mírném ohni. Pak přilijte mléko a pokračujte ve vaření. Dochuťte solí, mletým muškátovým oříškem a černým mletým pepřem – dobře promíchejte.
4. Připravte zapékací mísu, na dno naneste a rozetřete první vrstvu bešamelové omáčky, pak rozložte 2 pláty lasagní a naneste druhou vrstvu bešamelové omáčky.
5. Směs mletého masa: Do pánve s jemně rozehřátým olejem vložte mleté maso a smažte na mírném ohni dohnědasta. Dále do pánve vsypejte nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a nastrouhaný nebo prolisovaný česnek. Dochuťte solí, červenou mletou paprikou a bylinnou směsí – promíchejte a pokračujte ve vaření.
6. Následné do pánve ještě vmíchejte nakrájenou červenou chilli papričku a červenou sladkou papriku. Ochuťte rajčatovou omáčkou, vsypejte nakrájenou zelenou jarní cibulku, čerstvý kopr a čerstvou petrželku – důkladně promíchejte a směs je hotová!
7. Na druhou vrstvu bešamelové omáčky v zapékací mísy naneste a rozetřete první vrstvu rajčatové omáčky. Potom rozložte směs mletého masa a naneste vaječno-sýrovou směs. Znovu pokládejte plát lasagní a postup zopakujte ještě 2 krát, ale s jiným strouhaným sýrem a nakonec zakryjte plátky taveného sýra.
8. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C.
9. Po upečení lasagne z mletého masa se zeleninou v rajčatové omáčce s bešamelem, vaječno-sýrovou směsí a strouhaným sýrem podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!