Delikátní netradiční chobotnice v citronové strouhance s černými olivami a paprikou

Delikátní zapečené plátky a kroužky chobotnice v citronové strouhance s černými olivami a křupavou barevnou paprikou jsou příjemnou chuťovkou pro nečekané návštěvy nebo jako slaná křupavá pochoutka při koukání na televizi. Na nic nečekejte a začněte s přípravou, než bude pozdě, zvládne to úplně každý! Jsou lahodné, křupavé a neodolatelně chutné.

Co budeme potřebovat:

Delikátní netradiční chobotnice v citronové strouhance s černými olivami a paprikou
Zdroj: Casserola club

Chobotnice v citronové strouhance s černými olivami a paprikou

Co budeme potřebovat:

Základ:

  • očištěné celé chobotnice nebo kroužky chobotnic

Suchá směs na obalování:

  • 4-5 lžíce strouhanka
  • citronová kůra z 1 citronu
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • sušené oregano – podle chuti
  • česnekový prášek – podle chuti

Ostatní

  • černé olivy – podle chuti
  • 2 barevné papriky
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • česnekový prášek – podle chuti
  • červená sladká paprika – podle chuti
  • olivový olej – na pokapání

Jak budeme postupovat:

1. Základ: Nejprve očištěné celé chobotnice nakrájejte na plátky a kroužky.

Delikátní zapečené plátky a kroužky chobotnice v citronové strouhance s černými olivami a křupavou barevnou paprikou
Zdroj: Casserola club
Delikátní zapečené plátky a kroužky chobotnice v citronové strouhance s černými olivami a křupavou barevnou paprikou
Zdroj: Casserola club

2. Suchá směs na obalování: Do mísy nasypejte strouhanku a přidejte nastrouhanou kůru z 1 citronů. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, sušeným oreganem a česnekovým práškem – metličkou promíchejte.

Delikátní zapečené plátky a kroužky chobotnice v citronové strouhance s černými olivami a křupavou barevnou paprikou
Zdroj: Casserola club
Delikátní zapečené plátky a kroužky chobotnice v citronové strouhance s černými olivami a křupavou barevnou paprikou
Zdroj: Casserola club

3. Následně ve strouhankové směsi obalte plátky a kroužky chobotnice, pak je položte na plech vyložený pergamenem. Ve strouhankové směsi si také obalte černé olivy a položte je střídavě na plech mezi obalené plátky a kroužky chobotnice.

Delikátní zapečené plátky a kroužky chobotnice v citronové strouhance s černými olivami a křupavou barevnou paprikou
Zdroj: Casserola club
Delikátní zapečené plátky a kroužky chobotnice v citronové strouhance s černými olivami a křupavou barevnou paprikou
Zdroj: Casserola club
Delikátní zapečené plátky a kroužky chobotnice v citronové strouhance s černými olivami a křupavou barevnou paprikou
Zdroj: Casserola club
Delikátní zapečené plátky a kroužky chobotnice v citronové strouhance s černými olivami a křupavou barevnou paprikou
Zdroj: Casserola club

4. Do mísy vložte na proužky nakrájenou červenou a zelenou papriku. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, česnekovým práškem, červenou mletou paprikou a pokapejte olivovým olejem – dobře rukama promíchejte. Poté je rozložte na plech k ostatním ingrediencím a posypejte trochou strouhanky (volitelné).

Delikátní zapečené plátky a kroužky chobotnice v citronové strouhance s černými olivami a křupavou barevnou paprikou
Zdroj: Casserola club
Delikátní zapečené plátky a kroužky chobotnice v citronové strouhance s černými olivami a křupavou barevnou paprikou
Zdroj: Casserola club
Delikátní zapečené plátky a kroužky chobotnice v citronové strouhance s černými olivami a křupavou barevnou paprikou
Zdroj: Casserola club

5. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 200 °C dokřupava.

6. Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.

Delikátní zapečené plátky a kroužky chobotnice v citronové strouhance s černými olivami a křupavou barevnou paprikou
Zdroj: Casserola club

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: