Delikátní zapečené plátky a kroužky chobotnice v citronové strouhance s černými olivami a křupavou barevnou paprikou jsou příjemnou chuťovkou pro nečekané návštěvy nebo jako slaná křupavá pochoutka při koukání na televizi. Na nic nečekejte a začněte s přípravou, než bude pozdě, zvládne to úplně každý! Jsou lahodné, křupavé a neodolatelně chutné.
Co budeme potřebovat:
Chobotnice v citronové strouhance s černými olivami a paprikou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- očištěné celé chobotnice nebo kroužky chobotnic
Suchá směs na obalování:
- 4-5 lžíce strouhanka
- citronová kůra z 1 citronu
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušené oregano – podle chuti
- česnekový prášek – podle chuti
Ostatní
- černé olivy – podle chuti
- 2 barevné papriky
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- česnekový prášek – podle chuti
- červená sladká paprika – podle chuti
- olivový olej – na pokapání
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Nejprve očištěné celé chobotnice nakrájejte na plátky a kroužky.
2. Suchá směs na obalování: Do mísy nasypejte strouhanku a přidejte nastrouhanou kůru z 1 citronů. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, sušeným oreganem a česnekovým práškem – metličkou promíchejte.
3. Následně ve strouhankové směsi obalte plátky a kroužky chobotnice, pak je položte na plech vyložený pergamenem. Ve strouhankové směsi si také obalte černé olivy a položte je střídavě na plech mezi obalené plátky a kroužky chobotnice.
4. Do mísy vložte na proužky nakrájenou červenou a zelenou papriku. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, česnekovým práškem, červenou mletou paprikou a pokapejte olivovým olejem – dobře rukama promíchejte. Poté je rozložte na plech k ostatním ingrediencím a posypejte trochou strouhanky (volitelné).
5. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 200 °C dokřupava.
6. Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!