Připravte si na krásný sobotní večer rychlou pomazánku z moravanky, která je nejen výtečná, ale i snadno a rychle připravitelná. Moravanka, kombinovaná s jemným juniorem a plně chutným eidamem, tvoří dokonalou chuťovou harmonii. Majonéza dodává pomazánce tu pravou krémovost, zatímco špetka soli zvýrazňuje všechny chutě. Ideální k podávání s čerstvým pečivem nebo jako lahodný dip.
Ingredience
- 1 moravanka, rozmixovaná (bez nálevu a feferonky)
- 15 dkg junioru, nastrouhaného
- 20 dkg eidamu, nastrouhaného
- Malý kelímek majonézy
- Špetka soli
Postup přípravy
1) Moravanku důkladně sceďte, abyste odstranili veškerý nálev, a odstraňte feferonku.
2) Rozmixujte moravanku na hladkou hmotu.
3) V míse smíchejte rozmixovanou moravanku, nastrouhaný junior a eidam.
4) Přidejte majonézu a špetku soli a vše důkladně promíchejte, dokud nezískáte jednolitou a krémovou konzistenci.
5) Pomazánku ochutnejte a podle potřeby přidáte další sůl.
Vyzkoušejte také:
- Vynikající tvarohová pomazánka s mrkví a jarní cibulkou
- Dudácká pomazánka z tvarohu
- Vynikající ředkvičko-vajíčková pomazánka, kterou si zamilujete
Závěr
Tato rychlá pomazánka z moravanky je dokonalým řešením, pokud hledáte chutnou a snadno připravitelnou večeři. S její bohatou chutí a krémovou texturou si získá srdce každého, kdo ji ochutná. Podávejte s oblíbeným pečivem nebo jako originální dip k zelenině a užijte si spokojený večer.