Voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem

Voňavá zeleninová polévka s masem a noky, podávaná s křupavým parmazánovým toastem, je ideálním pokrmem pro každý deň. Tato polévka kombinuje bohaté chutě čerstvé zeleniny, masa a jemných noků, což vytváří harmonii, která zahřeje tělo i duši. Křupavý toast s parmazánem dodává pokrmu extra vrstvu textury a lahodnosti. Připravte si tuto výživnou a chutnou polévku, která potěší všechny kolem vašeho stolu.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

Zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem

Co budeme potřebovat:

Vývar:

  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 stonky celeru
  • 3 kuřecí stehna
  • voda na zalití – podle potřeby

Smažená zelenina + brambory

  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 3 brambory

Ostatní:

  • olej – na smažení
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • italské bylinky – podle chuti
  • čerstvý kopr – podle chuti

Noky:

  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 80 g hladká mouka

Příloha:

  • 3 plátky chleba
  • olivový olej – na pokapání
  • sůl – podle chuti
  • sušený česnek – podle chuti
  • parmazán – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Vývar: Do hrnce vložte na polovinu překrojenou cibuli, nahrubo nakrájenou mrkev, stonky celeru, kuřecí stehna a zalijte vodou. Přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni, dokud nebude maso a zelenina uvařené.

Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

2. Smažená zelenina: Do pánve s rozehřátým olejem vsypejte nakrájenou cibuli, promíchejte a smažte na mírném ohni. Potom do pánve přidejte nastrouhanou mrkev a společně smažte na mírném ohni. Nakonec vmíchejte nadrobno nakrájený česnek a pokračujte ve smažení 3-5 minut.

Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

3. Následně uvařenou zeleninu vyjměte z hrnce a přendejte do mísy nebo na talíř. Do vývaru přidejte smaženou zeleninu – dobře promíchejte a přidejte ještě brambory nakrájené na kostky. Přikryjte pokličkou a vařte 15-20 minut na mírném ohni. Po 20 minutách do polévky přidejte čisté uvařené kousky masa – důkladně promíchejte.

Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

4. Noky: Do misky rozklepněte vejce, přidejte špetku soli a přisypejte hladkou moukou – dobře promíchejte a pomocí lžíce vytvarujte noky. Polévku dochuťte solí, černým mletým pepřem a italskými bylinkami – promíchejte. Pod pokličkou vařte 5-10 minut na mírném ohni.

Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

5. Na závěr polévku ozdobte-posypejte čerstvým nasekaným koprem.

Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

6. Příloha: Na plech vyložený pergamen položte toastové chleby překrojené na trojúhelníky. Pokapejte je olivovým olejem, posypejte solí, sušeným česnekem a strouhaným parmazánem.

Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

7. Pečte v předehřáté troubě 10 minut při 180 ° dozlatova a dokřupava.

Domácí voňavá zeleninová polévka s masem a noky podávaná s křupavým parmazánovým toastem - Jako od babičky!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

8. Domácí voňavou zeleninovou polévku s masem a noky podávejte s křupavým parmazánovým toastem, ale hlavně s láskou a velkou chutí.

Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!