Cuketovo-bramborové karbanátky s mrkví, sýrem a ovesnými vločkami jsou zdravou a chutnou alternativou k tradičním karbanátkům. Podávané se skvělým dresinkem tvoří dokonalou harmonii chutí, kterou si zamiluje celá rodina. Ideální jako hlavní chod nebo lehký oběd. Připravte si tento vynikající pokrm a užijte si jeho výjimečnou chuť!
Připravte se na jedinečnou kombinaci chutí, která vás okouzlí na první kousnutí a zanechá ve vás chuť na další sousto. Podávané s jemným dresinkem ze zakysané smetany, strouhané okurky a česneku budou k nezaplacení!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Cuketovo-bramborové karbanátky s mrkví, petrželí, sýrem a ovesnými vločkami
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 1 cuketa + sůl
- 1 mrkev
- 2 vejce
- 100 g sýr
- čerstvá petrželka – podle chuti
- 1 brambora
- 1 stroužek česneku
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- italské bylinky – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- 4 lžíce ovesné vločky
Ostatní:
- 2 lžíce mouky – na obalování
- olivový olej – na smažení
Dresink:
- 1 lžíce zakysaná smetana
- 1 lžíce majonéza
- 1 salátová okurka
- špetka soli
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve cuketu nastrouhejte na struhadle, vložte ji do sítka v míse a osolte – promíchejte a nechte 10 minut působit.
2. Základ: Vymačkanou cuketu bez přebytečné šťávy vložte do mísy, pak přidejte nastrouhanou mrkev a rozklepněte vejce. Dále přisypejte strouhaný sýr, vsypejte čerstvou nasekanou petrželku, strouhanou bramboru a česnek. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, italskými bylinkami, červenou mletou paprikou a nakonec vmíchejte ovesné vločky – pořádně promíchejte.
3. Pomocí rukou potřených olejem vytvarujte karbanátky, které obalte v mouce a položte na pánve s rozehřátým olejem – smažte na mírném ohni z každé strany dozlatova a dokřupava.
4. Dresink: Do dresinkové misky dejte zakysanou smetanu, přidejte majonézu, nastrouhanou salátovou okurku a dochuťte špetkou soli – promíchejte.
5. Cuketovo-bramborové karbanátky s mrkví, petrželí, sýrem a ovesnými vločkami podávejte s připraveným jemným dresinkem a hlavně s láskou a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!