Křupavé bramboráky a Katův šleh: Perfektní spojení chutí

Křupavé bramboráky a Katův šleh tvoří dokonalou kombinaci chutí, která potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Bramboráky, smažené do zlatova a křupava, jsou ideálním doplňkem k pikantnímu a šťavnatému Katovu šlehu. Tento pokrm je skvělou volbou pro vydatný oběd nebo večeři, který uspokojí vaše chuťové pohárky a zároveň přinese kousek české kulinářské tradice na váš stůl. Vyzkoušejte tento recept a užijte si harmonii chutí, která vás zaručeně nadchne.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Katův šleh s křupavými bramboráky - Snadná večeře!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem

Katův šleh s bramboráky

Co budeme potřebovat:

Katův šleh:

  • 400 g vepřová plec
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • sůl – podle chuti
  • olej – na pokapání a smažení
  • 2 cibule
  • trocha vody
  • 2 stroužky česneku
  • 2 červené sladké papriky
  • 4 zelené sladké papriky
  • 1-4 nakládané feferonky
  • 3 rajčata
  • 4 nakládané okurky
  • 6 lžic kečupu
  • 2 lžíce worcestrová omáčka
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • chilli – podle chuti
  • sůl – podle chuti

Bramboráky:

  • 3-4 brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • kmín – podle chuti
  • sušená majoránka – podle chuti
  • strouhanka/mouka – podle potřeby
  • mléko – podle potřeby

Jak budeme postupovat:

1. Katův šleh: Nejprve nakrájejte vepřovou plec na kousky, které přendejte na talíř nebo do mísy. Dochuťte černým mletým pepřem, solí a pokapejte olejem – promíchejte.

Katův šleh s křupavými bramboráky - Snadná večeře!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem
Katův šleh s křupavými bramboráky - Snadná večeře!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem

2. Do pánve s rozehřátým olejem vložte nakrájené kousky masa a jemně smažte na mírném ohni, poté vsypejte jemně nakrájenou cibuli – míchejte a přilijte trochu vody. Dále do mísy přidejte nadrobno nakrájený česnek, na proužky nakrájené barevné papriky a nakládané feferonky – dobře promíchejte.

Katův šleh s křupavými bramboráky - Snadná večeře!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem
Katův šleh s křupavými bramboráky - Snadná večeře!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem
Katův šleh s křupavými bramboráky - Snadná večeře!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem

3. Následně do pánve přidejte nakrájená rajčata a nakládané okurky, pak přimíchejte kečup a přilijte worcestrovou omáčku. Dochuťte černým mletým pepřem, chilli a solí, pořádně promíchejte a vařte pod pokličkou 10 minut na mírném ohni.

Katův šleh s křupavými bramboráky - Snadná večeře!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem
Katův šleh s křupavými bramboráky - Snadná večeře!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem

4. Bramboráky: Do mísy nastrouhejte brambory, česnek a cibuli, které zbavte přebytečné šťávy a přidejte rozklepnuté vejce. Dochuťte černým mletým pepřem, kmínem, sušenou majoránkou a přilijte mléko – promíchejte.

Katův šleh s křupavými bramboráky - Snadná večeře!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem

5. Připravte pánev s rozehřátým olejem a pomocí lžíce si naneste bramboráky, které smažte na mírném ohni z obou stran dozlatova a dokřupava.

Katův šleh s křupavými bramboráky - Snadná večeře!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem
Katův šleh s křupavými bramboráky - Snadná večeře!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem

6. Katův šleh podávejte s křupavými bramboráky a hlavně s láskou a velkou chutí.

Katův šleh s křupavými bramboráky - Snadná večeře!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem
Katův šleh s křupavými bramboráky - Snadná večeře!
Zdroj: Vaříme s Kubíčkem

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

VIDEO NÁVOD: