Křupavé bramboráky a Katův šleh tvoří dokonalou kombinaci chutí, která potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Bramboráky, smažené do zlatova a křupava, jsou ideálním doplňkem k pikantnímu a šťavnatému Katovu šlehu. Tento pokrm je skvělou volbou pro vydatný oběd nebo večeři, který uspokojí vaše chuťové pohárky a zároveň přinese kousek české kulinářské tradice na váš stůl. Vyzkoušejte tento recept a užijte si harmonii chutí, která vás zaručeně nadchne.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Katův šleh s bramboráky
Co budeme potřebovat:
Katův šleh:
- 400 g vepřová plec
- černý mletý pepř – podle chuti
- sůl – podle chuti
- olej – na pokapání a smažení
- 2 cibule
- trocha vody
- 2 stroužky česneku
- 2 červené sladké papriky
- 4 zelené sladké papriky
- 1-4 nakládané feferonky
- 3 rajčata
- 4 nakládané okurky
- 6 lžic kečupu
- 2 lžíce worcestrová omáčka
- černý mletý pepř – podle chuti
- chilli – podle chuti
- sůl – podle chuti
Bramboráky:
- 3-4 brambory
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 vejce
- černý mletý pepř – podle chuti
- kmín – podle chuti
- sušená majoránka – podle chuti
- strouhanka/mouka – podle potřeby
- mléko – podle potřeby
Jak budeme postupovat:
1. Katův šleh: Nejprve nakrájejte vepřovou plec na kousky, které přendejte na talíř nebo do mísy. Dochuťte černým mletým pepřem, solí a pokapejte olejem – promíchejte.
2. Do pánve s rozehřátým olejem vložte nakrájené kousky masa a jemně smažte na mírném ohni, poté vsypejte jemně nakrájenou cibuli – míchejte a přilijte trochu vody. Dále do mísy přidejte nadrobno nakrájený česnek, na proužky nakrájené barevné papriky a nakládané feferonky – dobře promíchejte.
3. Následně do pánve přidejte nakrájená rajčata a nakládané okurky, pak přimíchejte kečup a přilijte worcestrovou omáčku. Dochuťte černým mletým pepřem, chilli a solí, pořádně promíchejte a vařte pod pokličkou 10 minut na mírném ohni.
4. Bramboráky: Do mísy nastrouhejte brambory, česnek a cibuli, které zbavte přebytečné šťávy a přidejte rozklepnuté vejce. Dochuťte černým mletým pepřem, kmínem, sušenou majoránkou a přilijte mléko – promíchejte.
5. Připravte pánev s rozehřátým olejem a pomocí lžíce si naneste bramboráky, které smažte na mírném ohni z obou stran dozlatova a dokřupava.
6. Katův šleh podávejte s křupavými bramboráky a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.