Rajčata budou zdravá, velká a krvavě červená: Stačí přidat 3 čajové lžičky tohoto přípravku ve vodě

Pěstování rajčat není nejtěžší, ale vyplatí se pamatovat na základy, které zajistí opravdu velkou a chutnou úrodu. Jedním z klíčových faktorů je správné zalévání. Jak často zalévat rajčata, aby rostla zdravá a šťavnatá? Pokud se chcete těšit z bohaté úrody, nezapomeňte, že důležité je také načasování a technika. Vyvarujte se těchto chyb a vaše keře budou oplývat plody.

Zdroj: istock.com

Když uvidíte žloutnutí listů u okurek, rajčat nebo papriky, tak aplikujte toto hnojivo

Jak často zalévat rajčata?

Rajčata mají ráda trvale mírně vlhký substrát, proto je důležité, aby půda nevysychala. Pokud na to zapomenete, sazenice samozřejmě hned neuhynou, ale je lepší neriskovat a řádně se o ně starat. Přitom nezapomeňte přizpůsobit frekvenci zalévání povětrnostním podmínkám. Je logické, že pokud prší, není třeba je dodatečně zalévat. Pokud je však momentálně horké počasí a nic nenasvědčuje tomu, že by mělo přestat, měli byste zalévat dvakrát denně.

Zdroj: istock.com

Kdy je nejlepší zalévat rajčata?

Rajčata je třeba zalévat v určitou dobu. První je brzy ráno, kdy slunce ještě není úplně nahoře, a druhá k večeru, kdy slunce pomalu mizí z oblohy. Dodržováním tohoto harmonogramu si můžete být jisti, že se voda předčasně neodpaří a dostane se včas ke kořenům sazenic.

Jak správně zalévat rajčata?

Kromě frekvence zalévání je důležitý i způsob, jakým zaléváte. Nezalévejte listy ani samotná rajčata, protože to může vést k hnilobě nebo zvýšit riziko onemocnění. Postřik směřujte přímo do půdy. Kromě toho je dobré vědět, jakou vodu použít. Ideální je dešťová voda. Pokud žádnou nemáte, ujistěte se, že nepoužíváte studenou vodu a nejlépe vodu pokojové teploty.

Zbytek kávy určitě nevyhazujte, udělejte s ním svá rajčata dvakrát větší

Domácí přípravek pro zdravá rajčata

Čas od času můžete použít i domácí odvar, který podpoří růst rajčat a zlepší jejich zdraví. Stačí přidat do každého litru vody 10 g (3 čajové lžičky) sušeného droždí. Tento roztok zamíchejte a použijte k zalévání plodin. Díky tomuto jednoduchému přípravku budou vaše rajčata mimořádně hojně růst a budou zdravá, velká a krvavě červená.

Zdroj: istock.com

Závěr

Správné zalévání rajčat je klíčem k jejich zdravému růstu a bohaté úrodě. Přizpůsobte plán zálivky povětrnostním podmínkám, zalévejte v ranních a večerních hodinách a používejte vhodnou vodu. Dodržováním těchto zásad a použitím domácího přípravku se můžete těšit na zdravá a šťavnatá rajčata po celou sezónu.