Podívejte se, jakou zeleninu vysít v červenci: Rychle se budete těšit ze sklizně

Mnoho lidí považuje červenec za čas sklizně. Ukazuje se však, že v tomto měsíci můžete také zasít zeleninu. Co zasít v červenci na zeleninové zahradě? Podívejte se na seznam, doplňte si na svém pozemku prázdná místa a budete mít rychlou úrodu chutné a dobře vypadající zeleniny.

Zdroj: istock.com

Chcete-li z léta vytěžit co nejvíce, nezapomeňte začít s výsevem zeleniny v červenci. Některé odrůdy porostou a přinesou bohatou úrodu navzdory bouřkám a horku.

Jakou zeleninu vysévat v červenci?

Na začátku je užitečné uvědomit si rozdělení zeleniny do tří kategorií. První z nich je předplodina, která zahrnuje zeleninu s krátkou vegetační dobou. Druhým je listová zelenina, tj. ty, které mají dlouhou vegetační dobu v půdě. Zaměřme se však na posklizňové plodiny, tj. zelenina, která se na zahradě pěstuje po sklizni hlavní plodiny.

Zdroj: istock.com

Seznam meziplodin, které můžete vysít v červenci:

  • Špenát
  • Čínské zelí
  • Kopr zahradní
  • Zimní česnek
  • Kedlubny
  • Pažitka
  • Salát
  • Řeřicha

Jak pěstovat meziplodiny? Nedělejte tyto chyby

Oblíbenou chybou při výsevu meziplodin je pěstování plodin ze stejné čeledi. Nezapomeňte, že meziplodiny potřebují více zavlažování než hlavní plodiny. Také červencové sazenice nemůžete hnojit dusíkem. Místo toho zvolte hnojiva s vysokým obsahem draslíku, díky čemuž budou odolné vůči suchu a dalším nepříznivým podmínkám prostředí. Je u nich také menší pravděpodobnost výskytu chorob.

Zdroj: istock.com

Nejen zelenina: Květiny vysévané v červenci

Ukazuje se, že v červenci lze vysévat nejen zeleninu, ale i květiny. Mluvíme o jednoletých i dvouletých rostlinách, jako jsou měsíček lékařský, čistec, klanopraška, nemesie a hrachor sladký.

Vyplatí se také zvolit divoké květiny, které budou v nadcházející sezóně jen lahodit oku. V tomto případě doporučujeme zvolit sedmikrásky, pomněnky, vlčí bob, macešky a macešky.

Závěr

Červenec je ideální měsíc nejen pro sklizeň, ale i pro výsev nové zeleniny a květin. Využijte tento čas naplno a doplňte prázdná místa na své zahradě. Správným výběrem meziplodin a květin si zajistíte bohatou úrodu a krásnou zahradu, která bude vynikat po celý rok. Nezapomeňte na správnou péči a hnojení, aby vaše rostliny prospívaly i v náročných letních podmínkách.