Zeleninové rizoto s hovězím masem a parmazánem je výživný pokrm, který dokonale kombinuje šťavnaté hovězí maso, čerstvou zeleninu a lahodný parmazán. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají chutné a syté jídlo, které uspokojí celou rodinu. Připravte si toto rizoto a užijte si vyváženou a bohatou chuť, která dodá energii a potěší vaše chuťové pohárky.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Zeleninové rizoto s hovězím masem a parmazánem
Co budeme potřebovat:
- Rýže 300 g
- Cibule 1 ks
- Mrkev 1 ks
- Zelená paprika 1/2 ks
- Žlutá paprika 1/2 ks
- Červená paprika 1/2 ks
- Zeleninový vývar 1 litr
- Hovězí maso 200 g
- Sůl a pepř
- Sójová omáčka 4 lžíce
- Olivový olej
- Citronová šťáva 2 lžíce
- Nastrouhaná kůra z 1 citronu
- Česnek 2-3 stroužky
- Čerstvá petrželka 1 stroužek
- Nastrouhaný parmazán
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli restujte 2-3 minuty.
2. Přidejte mrkev, zelenou papriku, žlutou papriku a nadrobno nakrájenou červenou papriku a restujte další 2-3 minuty.
3. Přidejte rýži. Smažte 1 minutu a přidejte zeleninový vývar.
4. Rýži zalijte vodou a vařte do změknutí.
5. Hovězí maso (steak) několik minut opékejte na pánvi nebo na roštu se solí a pepřem.
6. Hovězí maso nakrájejte na malé kousky a přidejte ho k rýži.
7. V malé misce smíchejte 2 lžíce olivového oleje se sójovou omáčkou, citronovou šťávou, citronovou kůrou a rozdrceným česnekem. Přidejte na rýži a promíchejte. Přidejte petrželku a promíchejte.
8. Podávejte teplé se strouhaným parmazánem.
Hotovo! Dobrou chuť!