Stačí vložit starou, špinavou pánev do plastového sáčku: Připáleniny se rozpustí raz dva

Pokud ještě neznáte tento trik, jak vyčistit připálenou pánev, je na čase ho poznat. Tento jednoduchý a efektivní postup vám pomůže zbavit se i těch nejodolnějších připálenin bez velkého úsilí.

Zdroj: newsy.gotujmy.pl

Co budete potřebovat?

K vyčištění staré a špinavé pánve budete potřebovat pár věcí z kuchyňské skříňky a samozřejmě plastovou tašku. Postupujte podle těchto doporučení:

  1. 1 sklenice kolového nápoje – kolový nápoj je nenahraditelný při čištění různých usazenin.
  2. 2 lžíce sody bikarbony – soda bikarbona je známá svými čistícími vlastnostmi.
  3. 2 lžíce prostředku na mytí nádobí – prostředek na mytí nádobí pomáhá odstranit mastnotu a nečistoty.
  4. 1 lžíce soli – sůl přidává abrazivní účinek pro lepší odstranění připálenin.

Postup

  1. Připravte směs: Vysokou nádobu naplňte kolovým nápojem, sodou bikarbonou, prostředkem na mytí nádobí a solí. Vše důkladně promíchejte.
  2. Vložte pánev do plastového sáčku: Umístěte špinavou pánev do plastové nákupní tašky a nalijte připravenou směs na dno nádoby.
  3. Uzavřete a nechte působit: Pevně zavažte sáček a nechte působit jednu hodinu.
  4. Jemně vydrhněte: Po uplynutí této doby jen jemně vydrhněte dno pánve drsnou stranou houby nebo drátěnky, opláchněte a máte hotovo.

Pokud se nečistoty velmi obtížně odstraňují, celý postup zopakujte.

Zdroj: istock

Další domácí způsoby čištění špinavé pánve

Kromě výše uvedeného triku existuje několik dalších způsobů, jak se vypořádat se špinavým dnem pánve. K tomuto účelu použijte produkty, které máte ve své kuchyňské skříňce:

  1. Ocet: Ocet je skvělým pomocníkem při čištění. Na 1 sklenici vody přidejte 4 polévkové lžíce octa. Pánev ponořte do směsi a nechte působit pár hodin. Poté ji umyjte houbou a mycím prostředkem.
  2. Jedlá soda: Smíchejte jedlou sodu s vodou, abyste vytvořili hustou pastu. Vydrhněte nečistoty nebo pastu rozetřete na špinavý povrch a nechte několik hodin působit.
  3. Kyselina citrónová: Funguje podobně jako ocet. Rozpusťte ji v horké vodě a když roztok vychladne, ponořte do něj špinavou pánev. Stačí pánev umýt a bude jako nová.

Tento jednoduchý a efektivní trik vám ušetří čas i úsilí při čištění připálených pánví. Vyzkoušejte ho a už nikdy nebudete muset strávit hodiny drhnutím!