Rychlá krémová zmrzlina za 15 minut, která chutná stokrát lépe než ze stánku: Nepotřebujete vejce ani zmrzlinovač!

Rychlá krémová zmrzlina, kterou připravíte za pouhých 15 minut, je lahodnou alternativou k zmrzlině ze stánku. Tento recept nevyžaduje použití vajec ani zmrzlinovače, což ho činí ideálním pro lidi s alergií na vejce. Krémová konzistence a bohatá chuť této domácí zmrzliny si získá srdce velkých i malých.

Zdroj: recepti-i-zdravlje

Ingredience

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 100 g moučkového cukru
  • 200 ml 20% zakysané smetany
  • 200 g mléčné čokolády

Postup

1) Příprava smetany: Smetanu ke šlehání dobře vychlaďte v chladničce. Obsah nalijte do hluboké misky a vyšlehejte dotuha pomocí mixéru.

2) Přidání cukru a zakysané smetany: Přidejte moučkový cukr a zakysanou smetanu. Krátce prošlehejte, aby se všechny ingredience spojily a šlehačka zůstala pevná. Pozor na nadměrné šlehání, aby se smetana nezměnila na máslo.

3) Příprava čokolády: Mléčnou čokoládu rozpusťte v mikrovlnce nebo ve vodní lázni. Nechte ji mírně vychladnout a poté ji spojte se šlehačkou.

4) Mražení: Směs nalijte do hluboké a široké nádoby. Vložte zmrzlinu do mrazničky. Čas od času směs promíchejte, aby byl celý povrch pěkně zmrzlý.

5) Servírování: Zmrzlinu můžete podávat v kornoutu nebo v misce.

Tipy k servírování

  • Polevy: Ozdobte zmrzlinu různými polevami, jako je čokoládová omáčka, karamel, šlehačka nebo nasekané ořechy.
  • Křupavé doplňky: Přidejte křupavé doplňky, jako jsou sušenky, vafle nebo kousky brownie, pro kontrast k hladké textuře zmrzliny.
  • Experimentování: Nebojte se experimentovat s různými příchutěmi a polevami, abyste našli své oblíbené kombinace.

Závěr

Tato rychlá krémová zmrzlina je jednoduchá na přípravu a chutná stokrát lépe než zmrzlina ze stánku. Vyzkoušejte tento recept a užijte si nadýchanou a lahodnou zmrzlinu, která potěší vaši rodinu i přátele.