Připravte si velmi chutný broskvový koláč se smetanovým krémem, který skvěle doplní odpolední kávu. Tento koláč spojuje sladkou chuť šťavnatých broskví s jemností krémového náplně, což vytváří lahodnou kombinaci, která potěší vaše smysly. Pojďme na recept!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
![Tarta-cu-piersici-8](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Tarta-cu-piersici-8-1024x433.jpg)
Broskvový koláč se smetanovým krémem
Co budeme potřebovat:Na těsto:
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 2 lžíce zakysané smetany
- 120 g másla
- jednu lžičku prášku do pečiva
Na náplň:
- 800 g broskví nebo tvrdých meruněk (nebo jiného ovoce)
Na krém:
- jedno vejce
- 1,5 sklenice zakysané smetany
- ½ hrnku hladké mouky
- 1,5 šálku cukru
- 2 g vanilinu (můžete ho nahradit 1-2 sáčky vanilkového cukru, 1-1,5 lahvičky vanilkové esence nebo 1-2 lžičkami vanilkového extraktu)
Objem použité sklenice je 250 ml.
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si těsto: do hluboké mísy nalijte rozpuštěné máslo. Přidejte prosátou mouku, prášek do pečiva a zakysanou smetanu. Vypracujte měkké, homogenní, nelepivé těsto.
![Tarta-cu-piersici-1 Broskvový koláč!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Tarta-cu-piersici-1-1024x438.jpg)
2. Těsto vložte do plastového sáčku a dejte do chladničky. Mimochodem, v lednici ji můžete uchovávat několik dní.
3. Připravte krém: do hluboké mísy dejte vejce, zakysanou smetanu, cukr, prosátou mouku a vanilku. Míchejte metličkou dohladka a dávejte pozor, abyste rozbili případné hrudky.
![Tarta-cu-piersici-2 Broskvový koláč!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Tarta-cu-piersici-2-1024x437.jpg)
4. Připravte náplň: broskve nakrájejte na plátky.
![Tarta-cu-piersici-3 Broskvový koláč!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Tarta-cu-piersici-3-1024x397.jpg)
5. Sestavte koláč: těsto rozetřete rukama na dno a boky kulaté formy o průměru 22 cm.
![Tarta-cu-piersici-4 Broskvový koláč!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Tarta-cu-piersici-4-1024x441.jpg)
6. Do připravené formy vložte plátky broskví.
![Tarta-cu-piersici-5 Broskvový koláč!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Tarta-cu-piersici-5-1024x436.jpg)
7. Smetanový krém postupně vlijte na plech, počkejte, až se vsákne do ovoce, a rovnoměrně ji rozetřete. Na konci plech mírně otočte.
![Tarta-cu-piersici-6 Broskvový koláč!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Tarta-cu-piersici-6-1024x440.jpg)
8. Koláč pečte 45-50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
9. Přeneseme na talíř a necháme zcela vychladnout.
![Tarta-cu-piersici-7 Broskvový koláč!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Tarta-cu-piersici-7-1024x439.jpg)
10. Porcujte a s chutí podávejte!
Dobrou chuť!