Připravte si velmi chutný broskvový koláč se smetanovým krémem, který skvěle doplní odpolední kávu

Připravte si velmi chutný broskvový koláč se smetanovým krémem, který skvěle doplní odpolední kávu. Tento koláč spojuje sladkou chuť šťavnatých broskví s jemností krémového náplně, což vytváří lahodnou kombinaci, která potěší vaše smysly. Pojďme na recept!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Zdroj: retete-usoare.eu

Broskvový koláč se smetanovým krémem

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 120 g másla
  • jednu lžičku prášku do pečiva

Na náplň:

  • 800 g broskví nebo tvrdých meruněk (nebo jiného ovoce)

Na krém:

  • jedno vejce
  • 1,5 sklenice zakysané smetany
  • ½ hrnku hladké mouky
  • 1,5 šálku cukru
  • 2 g vanilinu (můžete ho nahradit 1-2 sáčky vanilkového cukru, 1-1,5 lahvičky vanilkové esence nebo 1-2 lžičkami vanilkového extraktu)

Objem použité sklenice je 250 ml.


Jak budeme postupovat:

1. Připravte si těsto: do hluboké mísy nalijte rozpuštěné máslo. Přidejte prosátou mouku, prášek do pečiva a zakysanou smetanu. Vypracujte měkké, homogenní, nelepivé těsto.

Broskvový koláč!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Těsto vložte do plastového sáčku a dejte do chladničky. Mimochodem, v lednici ji můžete uchovávat několik dní.

3. Připravte krém: do hluboké mísy dejte vejce, zakysanou smetanu, cukr, prosátou mouku a vanilku. Míchejte metličkou dohladka a dávejte pozor, abyste rozbili případné hrudky.

Broskvový koláč!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Připravte náplň: broskve nakrájejte na plátky.

Broskvový koláč!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Sestavte koláč: těsto rozetřete rukama na dno a boky kulaté formy o průměru 22 cm.

Broskvový koláč!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Do připravené formy vložte plátky broskví.

Broskvový koláč!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Smetanový krém postupně vlijte na plech, počkejte, až se vsákne do ovoce, a rovnoměrně ji rozetřete. Na konci plech mírně otočte.

Broskvový koláč!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Koláč pečte 45-50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

9. Přeneseme na talíř a necháme zcela vychladnout.

Broskvový koláč!
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Porcujte a s chutí podávejte!

Dobrou chuť!