Tato bublanina je jako bavlnka – měkoučká, vzdušná a neskutečně chutná. Ať už s čerstvým ovocem nebo kompotem, je to skvělý dezert pro každou příležitost. Recept je jednoduchý a výsledek je vždy božsky dobrý!
Co budeme potřebovat:
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g moučkového cukru
- ¾ hrnku másla
- 1 balení kypřicího prášku do pečiva
- 4 vejce
- Špetka soli
- Vanilkový cukr
- 1 dcl mléka (lze nahradit vodou)
- Ovoce (meruňkový kompot, mražené jahody, maliny, borůvky, rebarbora nebo čerstvé ovoce)
- Rostlinný olej na vymazání plechu
- Strouhanka nebo kokos na vysypání plechu
Postup přípravy:
1) Příprava sněhu: Ušlehejte bílky se špetkou soli a částí cukru do tuhého sněhu.
2) Příprava základu: V druhé míse vyšlehejte žloutky s vanilkovým cukrem, zbytkem cukru a rozpuštěným máslem.
3) Smíchání těsta: Do směsi žloutků postupně přimíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a trochu mléka (pouze pokud je to potřeba).
4) Dokončení těsta: Do těsta opatrně přimíchejte ušlehaný sníh, aby těsto zůstalo vzdušné.
5) Pečení: Těsto vylijte na plech vymazaný olejem a vysypaný strouhankou nebo kokosem. Těsto poklaďte ovocem podle výběru. Pečte v předehřáté troubě na 170°C, dokud špejle zapíchnutá do těsta nevyjde suchá.
Závěr:
Tato bublanina je dokonalým řešením pro každého, kdo hledá rychlý, snadný a přesto luxusní dezert. Můžete ji přizpůsobit podle sezony a použít libovolné ovoce, které máte po ruce. Vychutnejte si tu nejjemnější a nejchutnější bublaninu, kterou jste kdy měli!