Vynikající Macecha řezy s čokoládovým pudinkem a krémem ze zakysané smetany

Macecha řezy jsou atraktivním a chutným dezertem, který kombinuje bohaté vrstvy čokoládového pudinku, jemného piškotu a lahodného krému. Tento recept je skvělý pro rodinné oslavy nebo jako sladký závěr víkendového oběda. S jeho přípravou si poradí každý a výsledný dezert zaujme každého milovníka sladkého.

Zdroj: Lenka Ellingerová

Ingredience

Pudink:

  • 2 čokoládové pudinky
  • 800 ml mléka
  • 4-6 polévkových lžic cukru

Těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g cukru
  • 100 ml vody
  • 100 ml oleje
  • 5 vajec
  • 1 prášek do pečiva
  • Kakao (na obarvení)

Krém:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 2 vanilkové cukry
  • 500 ml zakysané smetany

Další:

  • Tuk na vymazání plechu
  • Hrubá mouka na vysypání plechu

Postup

1) Příprava pudinku: Uvaříme čokoládový pudink s mlékem a cukrem podle návodu na balení a necháme vychladnout.

2) Příprava těsta: Troubu předehřejeme na 180°C. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme vodu a olej. Nakonec opatrně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Více než polovinu těsta vlijeme na plech, zbytek obarvíme kakaem a nalijeme na světlé těsto. Na vrch navrstvíme vychladlý pudink.

3) Pečení: Pečeme asi 30 minut, dokud není těsto pevné a zlatavé.

4) Příprava krému: Ušleháme smetanu se ztužovačem, přidáme zakysanou smetanu a vanilkové cukry a dobře promícháme. Hotový krém natřeme na vychladlé těsto.

5) Dokončení: Dezert dle chuti posypeme kakaem, nastrouhanou čokoládou nebo skořicí a uložíme do lednice, aby dobře ztuhl.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Macecha řezy jsou dokonalou ukázkou sladkého dezertu, který zaujme na první pohled i chuťově. Jeho vrstvená struktura a kombinace čokoládového pudinku a smetanového krému jsou zárukou spokojenosti u stolu. Užijte si tuto lahůdku jako skvělý závěr společného stolování.