Vše jen zamíchám a hotovo: Jahodový koláč, tající v ústech – peču ho celý rok

Překvapte své nejbližší a hosty touto osvěžující ovocnou pochoutkou. Tento neuvěřitelně chutný a rychlý jahodový koláč, který se rozplývá na jazyku, je ideální pro každou příležitost. Recept z youtube kanálu Lecker mit Kristy je snadný na přípravu a výsledkem je vynikající, jemný koláč.

Zdroj: Lecker mit Kristy

Ingredience

  • 2 vejce
  • Špetka soli
  • 180 g krystalového cukru
  • 60 ml rostlinného oleje
  • 150 g jogurtu
  • 250 g hladké mouky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 50 ml citrónové šťávy
  • 350 g jahod
  • Mandlové lupínky na posypání
  • Moučkový cukr na posypání (volitelné)
  • Strouhaný kokos (volitelné)
  • Kakao pro těsto dvou barev (volitelné)

Postup

1) Příprava těsta: Do misky rozbijte vejce, přidejte sůl a cukr a mixérem vyšlehejte do pěny. Přidejte jogurt a olej, prošlehejte. Prosejte mouku s práškem do pečiva a metličkou důkladně promíchejte. Přidejte citrónovou šťávu a znovu zamíchejte. Nakonec vmíchejte 2/3 nakrájených jahod.

2) Pečení: Formu (26 x 18 cm) vyložte pečícím papírem, potřete máslem a nalijte těsto. Zarovnejte a na vrch naskládejte zbylé jahody. Posypte mandlovými lupínky. Pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 40 minut.

3) Dokončení: Po upečení koláč posypte moučkovým cukrem. Podávejte teplý nebo chlazený, podle vlastního výběru.

Luxusní nadýchaná bublanina s ovocem a tvarohem, která Vás překvapí svou jednoduchostí

Závěr

Jahodový koláč s pudinkem je skvělým způsobem, jak si vychutnat chuť čerstvých jahod. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá, což jej činí perfektním řešením pro nečekané návštěvy nebo jako rychlý dezert pro rodinu.