Pekelně dobrá kuřecí stehna z trouby: Chutnají úplně jako z grilu a ta vůně v kuchyni se nedá ani popsat

Pokud toužíte po chuťově bohatých kuřecích stehýnkách, která připomínají grilované maso, ale bez nutnosti zapalování grilu, tento recept je právě pro vás. Stehna jsou díky jednoduché marinádě šťavnatá, křupavá a mají výraznou chuť, jako by byla připravena na otevřeném ohni.

Zdroj: istock.com

Ingredience

  • 20 kusů kuřecích stehen (dolní části)
  • Sůl a černý pepř dle chuti
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 čajová lžička medu
  • 90 ml rostlinného oleje
  • 6 stroužků česneku
  • Příloha dle výběru: čerstvá zelenina, pečené brambory, rýže, kuskus, grilovaná zelenina, čerstvé pečivo, pečená jablka

Postup

1) Příprava marinády: Kuřecí stehna opláchněte a důkladně osušte. V míse smíchejte sůl, pepř, sladkou papriku, sójovou omáčku, med a rostlinný olej. Přidejte na plátky nakrájený česnek. Stehna v této směsi promíchejte a nechte marinovat v chladničce alespoň 30 minut.

2) Pečení: Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia. Marinovaná stehna přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 30 minut, poté stehna potřete zbytkem marinády a pečte dalších 20 minut do zlatova a křupava.

3) Servírování: Hotová stehna podávejte s vybranou přílohou. Doporučujeme kombinaci s pečenou zeleninou nebo čerstvým pečivem pro dokonalý gurmánský zážitek.

Závěr

Tento recept na kuřecí stehna z trouby přináší chuť jako z grilu s minimálním úsilím. Výsledkem jsou neskutečně šťavnatá a křupavá stehýnka, která potěší každého milovníka dobrého jídla.