Dokonalá sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany je neodolatelná sladká delikatesa, která zaručeně potěší všechny milovníky medových a sladkých dortů. Spojení medového pečiva, smetanového krému ze zakysané smetany a lahodného karamelu vás okouzlí svou dokonalou chutí a jemností. Připravte se na dobrodružství nezapomenutelných chuťových zážitků a pusťte se do pečení tohoto lahodného dortu!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 4 lžíce med
- 180 g máslo
- 1 lžička jedlá soda
- 4 vejce
- 150 g cukr
- 380 g mouka
Krém:
- 800 g zakysaná smetana
- 3 lžíce moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do hrnce na sporáku vlijte med, přidejte máslo a vařte na mírném ohni. Když se med s máslem rozpustí přisypejte jedlou sodu a míchejte 45-50 sekund do prvních bublinek.
2. Do mísy rozklepněte vejce a přisypejte cukr. Šlehejte a během šlehání postupně přilévejte připravenou medovou směs a postupně přisypejte mouku. Dobře metličkou promíchejte a výsledně těsto nalijte do 3 stejných misek.
3. Následně každé těsto rozprostřete na pergamen a pečte v předehřáté troubě 8-10 minut při 180 °C dozlatova.
4. Po upečení z těst odstraňte pergamen a zarovnejte okraje pomocí kolečka na pizzu. Zbylé okraje těsta si nechte stranou a upečené těsta překrojte na polovinu.
5. Krém: Do velké mísy nalijte zakysanou smetanu a přisypejte moučkový cukr – promíchejte/vyšlehejte do nadýchaného krému.
6. Sestavení dortu: Položte první díl těsta, který potřete krémem a přikryjte druhým dílem těsta. Postup opakujte ještě pár krát. Pak zbylým krémem potřete boky dortu. Celý dort posypejte jemným pískem rozemletých okrajů těsta a uložte na 5-6 hodin do lednice na ztuhnutí.
7. Sladkou medovou marlenku s krémem ze zakysané smetany podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!