Sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany – Sladké medové pokušení!

Dokonalá sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany je neodolatelná sladká delikatesa, která zaručeně potěší všechny milovníky medových a sladkých dortů. Spojení medového pečiva, smetanového krému ze zakysané smetany a lahodného karamelu vás okouzlí svou dokonalou chutí a jemností. Připravte se na dobrodružství nezapomenutelných chuťových zážitků a pusťte se do pečení tohoto lahodného dortu!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany - Sladké medové pokušení!
Zdroj: SABINA foodee

Sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 4 lžíce med
  • 180 g máslo
  • 1 lžička jedlá soda
  • 4 vejce
  • 150 g cukr
  • 380 g mouka

Krém:

  • 800 g zakysaná smetana
  • 3 lžíce moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do hrnce na sporáku vlijte med, přidejte máslo a vařte na mírném ohni. Když se med s máslem rozpustí přisypejte jedlou sodu a míchejte 45-50 sekund do prvních bublinek.

Sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany - Sladké medové pokušení!
Zdroj: SABINA foodee
Sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany - Sladké medové pokušení!
Zdroj: SABINA foodee

2. Do mísy rozklepněte vejce a přisypejte cukr. Šlehejte a během šlehání postupně přilévejte připravenou medovou směs a postupně přisypejte mouku. Dobře metličkou promíchejte a výsledně těsto nalijte do 3 stejných misek.

Sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany - Sladké medové pokušení!
Zdroj: SABINA foodee
Sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany - Sladké medové pokušení!
Zdroj: SABINA foodee
Sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany - Sladké medové pokušení!
Zdroj: SABINA foodee

3. Následně každé těsto rozprostřete na pergamen a pečte v předehřáté troubě 8-10 minut při 180 °C dozlatova.

4. Po upečení z těst odstraňte pergamen a zarovnejte okraje pomocí kolečka na pizzu. Zbylé okraje těsta si nechte stranou a upečené těsta překrojte na polovinu.

Sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany - Sladké medové pokušení!
Zdroj: SABINA foodee
Sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany - Sladké medové pokušení!
Zdroj: SABINA foodee
Sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany - Sladké medové pokušení!
Zdroj: SABINA foodee

5. Krém: Do velké mísy nalijte zakysanou smetanu a přisypejte moučkový cukr – promíchejte/vyšlehejte do nadýchaného krému.

Sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany - Sladké medové pokušení!
Zdroj: SABINA foodee

6. Sestavení dortu: Položte první díl těsta, který potřete krémem a přikryjte druhým dílem těsta. Postup opakujte ještě pár krát. Pak zbylým krémem potřete boky dortu. Celý dort posypejte jemným pískem rozemletých okrajů těsta a uložte na 5-6 hodin do lednice na ztuhnutí.

Sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany - Sladké medové pokušení!
Zdroj: SABINA foodee
Sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany - Sladké medové pokušení!
Zdroj: SABINA foodee
Sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany - Sladké medové pokušení!
Zdroj: SABINA foodee
Sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany - Sladké medové pokušení!
Zdroj: SABINA foodee
Sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany - Sladké medové pokušení!
Zdroj: SABINA foodee

7. Sladkou medovou marlenku s krémem ze zakysané smetany podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.

Sladká medová marlenka s krémem ze zakysané smetany - Sladké medové pokušení!
Zdroj: SABINA foodee

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.