Roláda z odpalovaného těsta s jemným krémem – neodolatelná pochoutka

Připravte si tuto neodolatelnou roládu z odpalovaného těsta, která je plněná jemným krémem. Tento lahodný dezert spojuje lehké a nadýchané těsto s krémovou vanilkovou náplní, což vytváří dokonalou pochoutku pro každou příležitost.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Jemná roláda z odpalovaného těsta s mléčným vanilkovým krémem
Zdroj: lecker mit Ann

Roláda z odpalovaného těsta s mléčným vanilkovým krémem

Co budeme potřebovat:

Odpalované (vařené) těsto:

  • 100 g vody
  • 100 ml mléko
  • špetka soli
  • špetka cuku
  • 80 g máslo
  • 130 g mouka
  • 3 vejce

Krém:

  • 2 vejce
  • 150 g cukru
  • 30 g kukuřičný škrob
  • 400 ml mléko
  • vanilka – podle chuti
  • 50 g másla

Na zdobení a posypání:

  • moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. Odpalované (vařené) těsto: Do menšího hrnce nalijte vodu, přilijte mléko, přidejte špetku soli, špetku cukru a máslo – promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud se máslo nerozpustí.

Jemná roláda z odpalovaného těsta s mléčným vanilkovým krémem
Zdroj: lecker mit Ann

2. Potom hrnec odstavte z ohně a nasypejte mouku. Dobře promíchejte, znovu postavte hrnec na sporák a vařte 2-3 minuty na mírném ohni. Po uvaření těsto přendejte do mísy a nechte vychladnout. Po vychladnutí postupně do těsta během míchání přilévejte vyšlehané vejce. Mělo by se vám těsto táhnout ze stěrky.

Jemná roláda z odpalovaného těsta s mléčným vanilkovým krémem
Zdroj: lecker mit Ann
Jemná roláda z odpalovaného těsta s mléčným vanilkovým krémem
Zdroj: lecker mit Ann
Jemná roláda z odpalovaného těsta s mléčným vanilkovým krémem
Zdroj: lecker mit Ann

3. Následně těsto rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pergamenem a pečte v předehřáté troubě 30 minut při 200 °C dozlatova.

Jemná roláda z odpalovaného těsta s mléčným vanilkovým krémem
Zdroj: lecker mit Ann

4. Krém: Do jiného menšího hrnce rozklepněte vejce a nasypejte cukr. Dále přisypejte kukuřičný škrob a nalijte mléko – dobře promíchejte. Postavte hrnec na sporák a během míchání vařte na mírném ohni do středně hustého krému, který nakonec dochuťte vanilkou a máslem – pořádně míchejte, dokud se máslo nerozpustí a krém je hotový!

Jemná roláda z odpalovaného těsta s mléčným vanilkovým krémem
Zdroj: lecker mit Ann
Jemná roláda z odpalovaného těsta s mléčným vanilkovým krémem
Zdroj: lecker mit Ann

5. Výsledný krém naneste a pěkně rozetřete na upečené těsto, pak srolujte s pergamenem do tvaru rolády a uložte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí.

Jemná roláda z odpalovaného těsta s mléčným vanilkovým krémem
Zdroj: lecker mit Ann
Jemná roláda z odpalovaného těsta s mléčným vanilkovým krémem
Zdroj: lecker mit Ann

6. Na závěr dezert posypejte moučkovým cukrem a podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.

Roláda z odpalovaného těsta s jemným krémem - neodolatelná pochoutka
Zdroj: lecker mit Ann

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!