Připravte si tuto neodolatelnou roládu z odpalovaného těsta, která je plněná jemným krémem. Tento lahodný dezert spojuje lehké a nadýchané těsto s krémovou vanilkovou náplní, což vytváří dokonalou pochoutku pro každou příležitost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Roláda z odpalovaného těsta s mléčným vanilkovým krémem
Co budeme potřebovat:
Odpalované (vařené) těsto:
- 100 g vody
- 100 ml mléko
- špetka soli
- špetka cuku
- 80 g máslo
- 130 g mouka
- 3 vejce
Krém:
- 2 vejce
- 150 g cukru
- 30 g kukuřičný škrob
- 400 ml mléko
- vanilka – podle chuti
- 50 g másla
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Odpalované (vařené) těsto: Do menšího hrnce nalijte vodu, přilijte mléko, přidejte špetku soli, špetku cukru a máslo – promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud se máslo nerozpustí.
2. Potom hrnec odstavte z ohně a nasypejte mouku. Dobře promíchejte, znovu postavte hrnec na sporák a vařte 2-3 minuty na mírném ohni. Po uvaření těsto přendejte do mísy a nechte vychladnout. Po vychladnutí postupně do těsta během míchání přilévejte vyšlehané vejce. Mělo by se vám těsto táhnout ze stěrky.
3. Následně těsto rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pergamenem a pečte v předehřáté troubě 30 minut při 200 °C dozlatova.
4. Krém: Do jiného menšího hrnce rozklepněte vejce a nasypejte cukr. Dále přisypejte kukuřičný škrob a nalijte mléko – dobře promíchejte. Postavte hrnec na sporák a během míchání vařte na mírném ohni do středně hustého krému, který nakonec dochuťte vanilkou a máslem – pořádně míchejte, dokud se máslo nerozpustí a krém je hotový!
5. Výsledný krém naneste a pěkně rozetřete na upečené těsto, pak srolujte s pergamenem do tvaru rolády a uložte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí.
6. Na závěr dezert posypejte moučkovým cukrem a podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!