Představte si jemný kakaový dezert, který se rozplývá na jazyku a doplňuje ho lahodný krém s krupicí a čokoládovou polevou. Tento dezert je dokonalým spojením kakaové chuti a hebkosti krupicového krému, zatímco čokoládová poleva přidává ten správný závěrečný dotek. Připravte se na neodolatelný zážitek, který potěší všechny milovníky sladkostí.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Kakaový dezert s krémem s krupicí a čokoládovou polevou
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 2 žloutky
- 4 balíčky vanilkový cukr
- 130 g cukru
- 180 g dětská krupice
- 1 l mléka
- 250 g změklé máslo
Těsto:
- 7 vaječné bílky
- 5 žloutky
- 120 g cukru
- 6 lžic vlažná voda
- 60 g hladká mouka
- 1 lžička prášek do pečiva
- 20 g kakaa
Poleva:
- 200 g mléčná čokoláda
- 150 ml smetana ke šlehání
Jak budeme postupovat:
1. Krém: V míse vyšlehejte žloutky s vanilkovým cukrem, přisypejte cukr, krupici a přilijte mléko – vyšlehejte dohladka.
2. V hrnci přiveďte k varu 800 ml mléka a přilijte připravenou směs. Vařte do hustého krému a krém přelijte do mísy, přikryjte fólií a nechte vychladnout.
3. Těsto: V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a kakaovým práškem.
4. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a zvlášť vyšlehejte žloutky s cukrem. Pak přilijte vlažnou vodu, nasypejte suché smíchané ingredience a poté lehce vmíchejte bílkovou směs.
5. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy o rozměru 20 x 36 cm.
6. Pečte v předehřáté troubě asi 35-40 minut při 180 °C.
7. Následně vychladlý krém vyšlehejte mixérem a zašlehejte do něj změklé máslo – šlehejte do jemného krému a rozetřete ho na upečené těsto.
8. Poleva: Do misky dejte nalámanou mléčnou čokoládu a zalijte ji horkou smetanou ke šlehání – dobře promíchejte a nalijte ji na krém, rozetřete a uhlaďte. Uložte do lednice a nechte ztuhnout.
9. Jemný kakaový dezert s lahodným krémem s krupicí a čokoládovou polevou podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!