Tato delikátní polévka z červené řepy s okurkami, vejcem, zelenou cibulkou, koprem, kefírem a minerální vodou dodává energii, zlepšuje funkci mozku, detoxikuje organismus a zároveň je úžasně chutná. Takže neváhejte a pusťte se do jej přípravy!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Polévka z červené řepy s okurkami, vejcem a kefírem
Co budeme potřebovat:
- 2 vařené nastrouhané červené řepy
- 2 lžíce citronová šťáva
- 4 salátové okurky (250 g)
- 3 nastrouhaná vejce
- svazek zelené cibule + sůl
- svazek čerstvý kopr + sůl
- 700 ml + 200 ml studený kefír nebo bílý jogurt
- 200 ml + 100 ml studená perlivá minerální voda
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1-2 lžíce americká jemná hořčice
Ostatní:
- zakysaná smetana – podle chuti
- vejce – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce vložte vařenou nastrouhanou řepu, kterou dochuťte citronovou šťávou a vařte na mírném ohni. Pak přidejte nastrouhané salátové okurky a vejce.
2. Následně do hrnce vsypejte jemně rozdrcenou osolenou zelenou cibuli a čerstvý rozdrcený osolený kopr. Zalijte studeným kefírem nebo bílým jogurtem a studenou perlivou minerální vodou – pořádně promíchejte a podle potřeby ještě přilijte kefír/bílý jogurt a perlivou minerální vodu. Dochuťte solí a černým mletým pepřem, pak vmíchejte hořčici. Důkladně promíchejte a vařte na mírném ohni do středně husté konzistence.
3. Polévku před podáváním uložte na 1 hodinu do lednice, nebo do ní vložte kostku ledu.
Podávejte ji s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!