Delikátní polévka z červené řepy s okurkami, vejcem a kefírem

Tato delikátní polévka z červené řepy s okurkami, vejcem, zelenou cibulkou, koprem, kefírem a minerální vodou dodává energii, zlepšuje funkci mozku, detoxikuje organismus a zároveň je úžasně chutná. Takže neváhejte a pusťte se do jej přípravy!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Delikátní polévka z červené řepy s okurkami, vejcem, zelenou cibulkou, koprem, kefírem a minerální vodou
Zdroj: Panna Lesia

Polévka z červené řepy s okurkami, vejcem a kefírem

Co budeme potřebovat:

  • 2 vařené nastrouhané červené řepy
  • 2 lžíce citronová šťáva
  • 4 salátové okurky (250 g)
  • 3 nastrouhaná vejce
  • svazek zelené cibule + sůl
  • svazek čerstvý kopr + sůl
  • 700 ml + 200 ml studený kefír nebo bílý jogurt
  • 200 ml + 100 ml studená perlivá minerální voda
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 1-2 lžíce americká jemná hořčice

Ostatní:

  • zakysaná smetana – podle chuti
  • vejce – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Do hrnce vložte vařenou nastrouhanou řepu, kterou dochuťte citronovou šťávou a vařte na mírném ohni. Pak přidejte nastrouhané salátové okurky a vejce.

Delikátní polévka z červené řepy s okurkami, vejcem, zelenou cibulkou, koprem, kefírem a minerální vodou
Zdroj: Panna Lesia
Delikátní polévka z červené řepy s okurkami, vejcem, zelenou cibulkou, koprem, kefírem a minerální vodou
Zdroj: Panna Lesia

2. Následně do hrnce vsypejte jemně rozdrcenou osolenou zelenou cibuli a čerstvý rozdrcený osolený kopr. Zalijte studeným kefírem nebo bílým jogurtem a studenou perlivou minerální vodou – pořádně promíchejte a podle potřeby ještě přilijte kefír/bílý jogurt a perlivou minerální vodu. Dochuťte solí a černým mletým pepřem, pak vmíchejte hořčici. Důkladně promíchejte a vařte na mírném ohni do středně husté konzistence.

Delikátní polévka z červené řepy s okurkami, vejcem, zelenou cibulkou, koprem, kefírem a minerální vodou
Zdroj: Panna Lesia
Delikátní polévka z červené řepy s okurkami, vejcem, zelenou cibulkou, koprem, kefírem a minerální vodou
Zdroj: Panna Lesia
Delikátní polévka z červené řepy s okurkami, vejcem, zelenou cibulkou, koprem, kefírem a minerální vodou
Zdroj: Panna Lesia
Delikátní polévka z červené řepy s okurkami, vejcem, zelenou cibulkou, koprem, kefírem a minerální vodou
Zdroj: Panna Lesia
Delikátní polévka z červené řepy s okurkami, vejcem, zelenou cibulkou, koprem, kefírem a minerální vodou
Zdroj: Panna Lesia

3. Polévku před podáváním uložte na 1 hodinu do lednice, nebo do ní vložte kostku ledu.

Delikátní polévka z červené řepy s okurkami, vejcem, zelenou cibulkou, koprem, kefírem a minerální vodou
Zdroj: Panna Lesia

Podávejte ji s láskou, velkou chutí a půvabem.

Delikátní polévka z červené řepy s okurkami, vejcem, zelenou cibulkou, koprem, kefírem a minerální vodou
Zdroj: Panna Lesia

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: