Pozvěte své chuťové buňky na kulinářský zážitek s naší křupavou gurmánskou zapečenou roládou z mletého masa plněnou dijonskou hořčicí, slaninou, okurkami a sýrem. V tomto receptu se snoubí bohatá chuť mletého masa, dijonské hořčice, slaniny, nakládaných okurek s lahodným sýrem, a to vše v křupavém bramborovém obalu. Takže neváhejte a pusťte se do toho!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Zapečená roláda z mletého masa plněná dijonskou hořčicí, slaninou, okurkami a sýrem
Co budeme potřebovat:
Směs mletého masa:
- 1 kg mleté vepřové maso
- 1 vejce
- 5 plátky chleba + 100 ml mléko
- 1,5 lžičky soli
- 1 lžička sušený česnek
- 1 lžička sušené oregano
- 1 lžička dijonská hořčice
- čerstvá petrželka – podle chuti
Náplň:
- 3-4 lžičky dijonská hořčice – na potření
- 200g uzená slanina
- 350 g nakládané okurky (malé)
- 1 cibule
- 200 g tvrdý sýr
Směs na potření:
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžička červená mletá paprika
- 1 lžíce francouzská hořčice
- 2 lžíce sójová omáčka
- 2 lžičky medu
- 1 lžička soli
Jak budeme postupovat:
1. Směs mletého masa: Do velké mísy vložte mleté maso a rozklepněte vejce – nechte chvíli stranou.
2. Připravte 5 měkkých chlebů a odříznete konce, poté je rozdrobte do nějaké misky a zalijte mlékem – dobře rukama promíchejte.
3. Následně rukama vyždímejte nasáklé mléko a přimíchejte do mísy s mletým masem. Dochuťte solí, sušeným česnekem, sušeným oreganem, dijonskou hořčicí a nakonec vsypejte čerstvě nasekanou petrželku – dobře promíchejte.
4. Výslednou směs naneste, pěkně rozprostřete na pergamen a přikryjte druhým pergamenem. Potom vyválejte pomocí válečka, zarovnejte konce a po celé ploše potřete dijonskou hořčicí.
5. Na jednu polovinu směsi podélně pokládejte proužky uzené slaniny, na ně pokládejte nakládané okurky v celku a po celé ploše rozložte jemně nakrájenou cibuli a posypejte strouhaným sýrem. Srolujte do rolády, poté potřete trochou oleje a znovu srolujte do pergamenu. Zakryjte alobalem a položte na plech vyložený pergamenem.
6. Pečte v předehřáté troubě 70-80 minut při 180 °C.
7. Směs na potření: Do malé misky nalijte kečup, nasypejte červenou mletou papriku a vmíchejte francouzskou hořčici. Dále dochuťte medem, sójovou omáčkou a solí – dobře promíchejte.
8. Po uplynutí doby pečení vyndejte plech z trouby, odstraňte alobal a potřete roládu připravenou směsí. Pečte dále při 240 °C, podle potřeby dozlatova a dokřupava.
Podávejte ji s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.