Připravte si tyto lahodné vylepšené karbanátky, které překvapí svou chutnou náplní ze smetany, sýra a kopru. Tento recept přináší nový rozměr tradičním karbanátkům a zaručeně potěší vaše chuťové pohárky. Jemná náplň dodává karbanátkům krémovost a lahodnou chuť, která je povýší na nový gurmánský zážitek. Vyzkoušejte tento snadný recept a přineste do své kuchyně inovaci, která potěší celou rodinu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Karbanátky plněné smetanou, sýrem a koprem
Co budeme potřebovat:
- 1 kg mletého masa
- 2 krajíce bílého toastového chleba
- 200 g tvrdého sýra
- 200 g zakysané smetany
- 2 vejce
- 1 svazek kopru
- 100 ml mléka
- 1 cibuli
- 4 stroužky česneku
- 150 ml mléka
- sůl
- pepř podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Toastový chléb zalijte mlékem a nechte nasáknout.

2. Cibuli nakrájejte nadrobno.

3. Do misky dejte mleté maso, cibuli, prolisovaný česnek a vymačkaný chléb.



4. Přidejte zbytek mléka, osolte, opepřete a dobře promíchejte.

5. Vlhkými rukami tvarujte karbanátky a uložte je na plech pokrytý pečícím papírem.

6. Do středu každého karbanátku udělejte jamku.


7. Připravte si sýrovou náplň: nastrouhaný sýr smíchejte s vejci, zakysanou smetanou a nasekaným koprem.


8. Náplň navršte do každé jamky.

9. Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 40 minut. Hotovo!


Dobrou chuť!