Oblíbený dezert, který si nyní můžete připravit i doma: Sladké a jemné kuličky Marlenka

Vyzkoušejte recept od čtenářky Silvie na sladké a jemné kuličky Marlenka. Tento dezert, inspirovaný klasickou Marlenkou, je připraven z podobných ingrediencí, ale ve formě lahodných kuliček. S jejich nezaměnitelnou chutí a texturou se nyní můžete setkat i u vás doma. Příprava je jednoduchá a výsledkem je neodolatelný dezert, který potěší vaše chuťové pohárky. Překvapte své blízké touto lahodnou pochoutkou na rodinných oslavách nebo posezeních s přáteli.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Zdroj: Silvia Šutovská Horská

Marlenka kuličky

Co budeme potřebovat:

  • 1 balíček medových plátů
  • 125 g másla
  • Salko
  • 100 g mletých ořechů

Jak budeme postupovat:

1. Salko v plechovce vařte asi 2-2,5 hodiny a nechte ho vychladnout.

2. Medové pláty rozdrťte najemno v mixéru.

3. Odložte si dvě menší hrsti na obalení kuliček.

4. K rozdrobeným plátkům přidejte mleté vlašské ořechy, měkké máslo a Salko.

5. Rukama uhněťte směs a vytvarujte kuličky. Těsto můžete předtím na chvíli odložit do lednice.

6. Hotové kuličky obalte v odložených rozdrobených plátcích a vložte je do košíčkových forem.

Použila jsem vařené salko, jak je uvedeno v receptu, ne hotové karamelové. Je podstatně řidší.

Hotovo! Dobrou chuť!

Zdroj: Silvia Šutovská Horská
Zdroj: Silvia Šutovská Horská
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.