Lahodná křupavá pochoutka z kynutého těsta s rajčatovou pastou a sýrovou náplní s bylinkami

Křupavá lahůdka z kynutého těsta s rajčatovou pastou, sýrovou náplní s petrželkou a koprem je chutnou a snadno připravitelnou snackovou pochoutkou, která se skvěle hodí na oslavy i jako rychlá večeře ke sledování TV. Připravte se na kombinaci křupavého povrchu těsta, s výraznou chuti rajčatové pasty, lahodného sýra čedar, čerstvé petrželky a kopru. Zvládne to úplně každý! Pojďme na to!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Křupavá lahůdka z kynutého těsta s rajčatovou pastou, sýrovou náplní s petrželkou a koprem - Křupavé občerstvení!
Zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Šátečky z kynutého těsta s rajčatovou pastou, sýrovou náplní s petrželkou a koprem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 1 vejce
  • 1/2 šálku rostlinný olej (100 ml)
  • 1 šálek teplé mléko (200 ml)
  • 1 šálek teplé vody (200 ml)
  • 1 balíček sušené droždí (10 g)
  • 1 lžíce krystalový cukr (20 g)
  • 5,5 šálku mouky (600 g)
  • 1 lžička soli (8 g)

Ostatní

  • 1 lžíce rajčatový protlak (50 g)
  • 1 žloutek + 40 g rozpuštěné máslo – na potírání

Náplň:

  • 300 g sýr čedar
  • čerstvá petrželka – podle chuti
  • čerstvý kopr – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce, pak přilijte rostlinný olej, teplé mléko, teplou vodu a přisypejte sušené droždí a cukr – šlehejte/míchejte. Nakonec nasypejte mouku a sůl. Dobře promíchejte a vypracujte ručně měkké a hladké těsto.

Křupavá lahůdka z kynutého těsta s rajčatovou pastou, sýrovou náplní s petrželkou a koprem - Křupavé občerstvení!
Zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ
Křupavá lahůdka z kynutého těsta s rajčatovou pastou, sýrovou náplní s petrželkou a koprem - Křupavé občerstvení!
Zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ

2. Potom mísu s těstem přikryjte fólií a nechte 30-40 minut kynout na teplém místě. Po 40 minutách by jste měli získat nadýchané a pružné těsto.

3. Následně těsto rozdělte na 2 stejné díly, které vyválejte pomocí válečka na ploše vysypané moukou do velkého čtverce. Potřete ho rajčatovou pastou, posypejte strouhaným sýrem čedar, nasekanou čerstvou petrželkou a koprem.

Křupavá lahůdka z kynutého těsta s rajčatovou pastou, sýrovou náplní s petrželkou a koprem - Křupavé občerstvení!
Zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ
Křupavá lahůdka z kynutého těsta s rajčatovou pastou, sýrovou náplní s petrželkou a koprem - Křupavé občerstvení!
Zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ
Křupavá lahůdka z kynutého těsta s rajčatovou pastou, sýrovou náplní s petrželkou a koprem - Křupavé občerstvení!
Zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ

4. Srolujte do roládky, konce a vršek slepte prsty a postup opakujte aj při druhém díle těsta. Na povrchu roládky udělejte jemné zářezy a potřete vyšlehaným žloutkem a rozpuštěným máslem.

Křupavá lahůdka z kynutého těsta s rajčatovou pastou, sýrovou náplní s petrželkou a koprem - Křupavé občerstvení!
Zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ
Křupavá lahůdka z kynutého těsta s rajčatovou pastou, sýrovou náplní s petrželkou a koprem - Křupavé občerstvení!
Zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ

5. Na závěr je mezi řezy přitlačte špejlí, nakrájejte na řezy a položte je na plech vyložený pergamenem.

Křupavá lahůdka z kynutého těsta s rajčatovou pastou, sýrovou náplní s petrželkou a koprem - Křupavé občerstvení!
Zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ
Křupavá lahůdka z kynutého těsta s rajčatovou pastou, sýrovou náplní s petrželkou a koprem - Křupavé občerstvení!
Zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ

6. Pečte je v předehřáté troubě 20-25 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava.

7. Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a potěšením.

Křupavá lahůdka z kynutého těsta s rajčatovou pastou, sýrovou náplní s petrželkou a koprem - Křupavé občerstvení!
Zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: