Účesy, které vám opticky uberou několik kil: Důležitá je délka minimálně pod bradu

Chcete opticky zeštíhlit svůj obličej a působit štíhleji? Vhodně zvolený účes může mít velký vliv na to, jak vaše tvář vypadá. Obzvláště pokud máte pocit, že byste chtěli skrýt pár kil navíc, jsou dlouhé vlasy minimálně do délky pod bradu ideální volbou. Zde je několik tipů na účesy, které vám pomohou dosáhnout tohoto cíle.

Zdroj: istock.com

Jaké účesy zvolit

1) Dlouhé vrstvené střihy: Vrstvené střihy pomáhají obličeji působit užším tím, že přidávají texturu a pohyb, který odvádí pozornost od širších partií obličeje.

2) Asymetrické účesy: Asymetrické účesy, kde jsou vlasy kratší vzadu a delší vpředu, mohou rovněž pomoci obličej zeštíhlit. Tyto střihy dodávají dynamiku a mohou vizuálně změnit tvar vašeho obličeje.

3) Mírné vlny nebo kudrny: Vlasy s mírnými vlnami nebo kudrlinkami mohou také opticky zeštíhlit obličej. Vlny a kudrny přidávají objem kolem tváře, což může maskovat širší partie.

4) Melír nebo jiné barvení: Vertikální pruhy vlasů způsobené melírem nebo jiným barvením mohou rovněž prodloužit a zeštíhlit obličej. Vyberte si decentní odstíny, které se přirozeně hodí k vaší pleti.

Styling a tipy

  • Objem na temeni: Při foukání vlasů se snažte vytvořit objem hlavně na temeni hlavy. Toto může vizuálně “vztyčit” celkový vzhled a pomoci obličeji působit štíhleji.
  • Úprava kolem obličeje: Nechejte několik pramenů volně rámovat obličej. Toto může mít lichotivý efekt a skrýt širší části jako jsou tváře nebo brada.
  • Vysoké účesy: Drdoly nebo vysoké ponytaily mohou také vizuálně prodloužit obličej a jsou skvělé pro jejich praktičnost a eleganci.
Zdroj: istock.com

Správně zvolený účes dokáže divy pro vaši sebejistotu a může vám pomoci cítit se lépe ve své kůži. Nebojte se experimentovat s různými styly a délkami, dokud nenajdete ten, který vám nejvíce lichotí. A nezapomeňte, že zdravé vlasy jsou vždy nejlepším doplňkem jakéhokoliv účesu!