Šťavnatá kuřecí prsa ve smetanové omáčce představují elegantní a chutný pokrm, který je ideální pro jakoukoliv příležitost, ať už jde o rodinný oběd nebo slavnostní večeři. Krémová smetanová omáčka s bylinkami a citrónovou šťávou dodává klasickému kuřecímu masu nezapomenutelnou chuť.
Ingredience
Na omáčku:
- 25 g másla
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 2 polévkové lžíce nasekané pažitky
- 1 polévková lžíce nasekané petrželky
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 500 ml kuřecího vývaru
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 400 ml smetany na vaření
- 2 čajové lžičky citrónové šťávy
Na kuřecí prsa:
- 2 polévkové lžíce oleje na smažení
- 25 g másla
- 800 g kuřecích prsou
- Sůl a pepř
- Sušený česnek
- Sladká paprika v prášku
Postup
1) Příprava omáčky: Na středním ohni rozpusťte 25 g másla. Přidejte mouku a míchejte 2-3 minuty, dokud mouka nezačne získávat zlatohnědou barvu. Přidejte pažitku, petrželku a česnek. Vmíchejte kuřecí vývar a vařte 5-6 minut. Přidejte sůl, pepř, sladkou papriku a vařte, dokud omáčka nezačne zhoustnout. Nakonec vmíchejte smetanu a vařte dalších 5-6 minut. Před podáváním přidejte citrónovou šťávu.
2) Příprava kuřecích prsou: Na pánvi rozehřejte olej a máslo. Kuřecí prsa osolte, opepřete, přidejte sušený česnek a papriku. Smažte na vysoké teplotě asi 10 minut z jedné strany, poté otočte a smažte na středním ohni dalších 5-6 minut, dokud není maso dobře propečené.
3)Servírování: Kuřecí prsa podávejte s připravenou smetanovou omáčkou. Jako přílohu můžete zvolit rýži, pečené brambory nebo čerstvou zeleninu.
Rychlý a chutný oběd z jednoho plechu, který si okamžitě zamilujete
Závěr
Tento recept na kuřecí prsa ve smetanové omáčce je výbornou volbou pro milovníky krémových a bylinkových chutí. Jednoduchost přípravy a bohatost chutí zaručuje, že se stane oblíbeným v každé domácnosti.